2022-06-04 926 瀏覽
今日同屋企人睇完戲之後就去搵食,我家小老闆話某日發現這間UCC 已想試,奈何太多人所以沒有食,今日就陪佢去試吓啦雖然人流唔算多,但我哋都等左差唔多20分鐘。打開餐牌,有飯、意粉、烏冬、薄餅同窩夫。我哋一人叫左一款主食,但原來主食沒有跟餐飲,如轉餐要加$40(沙律+餐飲),感覺上都頗為貴煙肉忌廉烏冬菠菜三文魚意粉煙三文魚牛油果焗奄列飯黑松露醬鮮白菌帶子意大利燴飯(兩份轉套餐)沙律🥗只是細細碗的沙律菜。煙三文魚忌廉烏冬,上面鋪咗一隻溫泉蛋,忌廉汁唔算濃味,但烏冬好彈牙,加上蛋汁味道好好多菠菜三文魚意粉,賣相好一般,味道亦比較清淡煙三文魚牛油果焗奄列飯,整個飯面鋪咗一層嘅三文魚,三文魚底下有芝士同奄列飯,一口由上到下食落去,口感豐富黑松露醬鮮白菌帶子意大利燴飯,整個飯有好香濃嘅黑松露味,上面鋪咗三隻帶子煎得十分香脆UCC 嘅咖啡本人就唔係太識欣賞,又貴,又細杯整體來講四款食物,意粉🍝飯烏冬都幾好味,重點係每一款嚟到都同相十分相似,仲要係熱辣辣

雖然人流唔算多,但我哋都等左差唔多20分鐘。
打開餐牌,有飯、意粉、烏冬、薄餅同窩夫。

菠菜三文魚意粉
煙三文魚牛油果焗奄列飯
黑松露醬鮮白菌帶子意大利燴飯
(兩份轉套餐)

沙律🥗只是細細碗的沙律菜。

煙肉忌廉烏冬

菠菜三文魚意粉,賣相好一般,味道亦比較清淡
菠菜三文魚意粉

煙三文魚牛油果焗暗列飯

黑松露醬鮮白菌帶子意大利

UCC 嘅咖啡本人就唔係太識欣賞,又貴,又細杯
UCC招牌咖啡

整體來講四款食物,意粉🍝飯
烏冬
都幾好味,重點係每一款嚟到都同相十分相似,仲要係熱辣辣

煙三文魚牛油果焗暗列飯
黑松露醬鮮白菌帶子意大利