2017-09-08 271 瀏覽
朋友同我平時都鐘意上深圳食下辣野,前排經過深水埗 見好多人排隊 餐牌又唔錯 上星期終於食到啦 6點正去到唔洗排超級推介 干鍋!有好多款餸簡配搭,我地嗌左個麻蝦干鍋 再加左 茄子 薯粉 而辣有香辣同麻辣 辣度由微辣去到火爆辣(足足五個程度)聽講火爆辣真係好辣呢~~ 唔食得好辣既我地嗌左香辣小辣,岩岩好唔好見佢好多辣椒好似食唔到咁 其實還好唷 麻蝦好好食!係炒過,個殻脆脆的,鐘意食蝦既我好鐘意!而我地加左既茄子薯粉都一齊炒 由於茄子薯粉都係吸油索味既食物 所以好入(辣)味茄子煮得好淋 好好食好正~~~薯粉都好不錯 推介喔!小食方面嗌左麻辣牛展同粉皮同埋炒土豆絲 估計因為先食干鍋 依三樣小食嗌左小辣 食落都無乜感覺了haha 前兩個味道還好 都係鐘意干鍋土豆絲就酸酸辣辣 好開胃! 最後 仲有個酸菜魚!入面有魚片 同炸魚塊 魚片非常滑 比個like !! 唯然口味相比干鍋無咁濃 但依然好出色,裡面還付送薯粉呢整體可以一戰 而且再encore!!! 很滿足的晚餐

麻蝦干鍋

茄子煮得好淋 好好食好正~~~薯粉都好不錯 推介喔!

土豆絲就酸酸辣辣 好開胃!

整體可以一戰 而且再encore!!!
很滿足的晚餐
2017-09-02