Classic Shanghai Xiao Long Bao😋🥢..唔講你又知唔知呢個上海菜🥢 樂天皇朝係來自新加坡呢❓主打粵菜及滬菜,其中一定唔少得招牌八色小籠包,外皮採用純天然色素製作,八種味道有創意之餘,又食得安心喔!今次就黎到將軍澳分店吃個lunch, 坐得舒服而食物不錯。🔸招牌原味小籠包 $68雖然招牌八色小籠包出色,但我卻獨愛原味。粒粒皮薄多汁既小籠包我情有獨鐘,加上醋同吃更滋味。🔸刀切小饅頭 (炸) $30 炸得外脆內鬆軟既小饅頭,蘸點煉奶簡單好吃。🔸竹炭流沙包 $45烏卒卒竹炭包夾上流沙餡,趁熱吃流心佳。🔸紅油抄手 $65 滿滿餡料既雲吞,加上辣油蔥花很惹味。🔸木樨肉炒拉麵 $88炒拉麵雖然太碎,但卻很香口惹味夠鑊氣呢。..下午茶點(2點半後) 仲好抵食,5折優惠啊啊啊😍 下次再來!..×××××ש將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下G31號舖..

今次就黎到將軍澳分店吃個lunch, 坐得舒服而食物不錯。

🔸招牌原味小籠包 $68

🔸刀切小饅頭 (炸) $30
炸得外脆內鬆軟既小饅頭,蘸點煉奶簡單好吃。

🔸竹炭流沙包 $45
烏卒卒竹炭包夾上流沙餡,趁熱吃流心佳。

🔸紅油抄手 $65

滿滿餡料既雲吞,加上辣油蔥花很惹味。

🔸木樨肉炒拉麵 $88

炒拉麵雖然太碎,但卻很香口惹味夠鑊氣呢。

×××[樂天皇朝 -Paradise Dynasty]×××