2020-03-18 85 瀏覽
趁午飯時間約好朋友見個面,時代廣場10/F嘅「麒藝館」,環境清雅大氣,高高的木條有點日式嘅感覺,靜靜的吃個商務餐,既得體又不會太拘謹,相當不錯🥢🍚選了桂花烏龍茶☕️,幽香順喉,餐具擺設,甚有書卷氣息🦋 Promotion 嘅午市超值孖寶,除咗價錢吸引之外,有花膠蒸蛋白同和牛炒飯,兩道菜式都啱哂胃口😋再加一份signature 嘅無花果醬黑毛豬叉燒,呢個組合真係perfect 💯唐酒花膠蟹肉蛋白,滿滿嘅花膠扣上豐潤嘅獻汁,賣相唔單止名貴,還充滿陣陣酒香,未曾品嚐已經非常吸引👍👍👍一啖入口,花膠腍滑,而且充滿著蟹肉鮮味、加上白滑如雪嘅蛋白,清、甜、鮮味融為一體,盡顯廚師嘅手藝👏👏👏無花果醬黑毛豬叉燒,火炙熱辣辣嘅叉燒,上碟時,焦香嘅糖漿仍然在閃動,BBQ嘅香氣會令你情不自禁的即時起筷🥢我和朋友都嘩了一聲,甜如蜜嘅叉燒醬用上無花果入饌,味道新穎而且匹配,驚嘆的還有鬆化嘅肉質,油花分明,一層又一層,甘香可口,超贊呢💯孖寶另一道和牛炒飯同樣出色,免治和牛🐮跟米飯同炒,醬油合度粒粒分明,偶爾夾雜一朶秋葵,清新解膩,還有脆脆松子仁,有味飯幾時都最難抵擋,兩位女士傾吓食吓,唔覺意清晒,我們都非後悔,皆因

選了桂花烏龍茶☕️,幽香順喉,餐具擺設,甚有書卷氣息🦋

孖寶另一道和牛炒飯同樣出色,免治和牛🐮跟米飯同炒,醬油合度粒粒分明,偶爾夾雜一朶秋葵,清新解膩,還有脆脆松子仁,有味飯幾時都最難抵擋,兩位女士傾吓食吓,唔覺意清晒,我們都非後悔,皆因今餐又吃多咗了🤪

一份孖寶,兩個人,三道菜,非常豐盛嘅午餐,貼心嘅服務,優雅嘅環境,值得再來⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️