2021-12-25
睇ig foodie先知有呢間湯咖哩,香港好似好少湯咖哩餐廳🤔準備入門口已經有staff迎接,態度好好,主動問我同男朋友想揀梳化位定木櫈位。可能因為唔忙,入到去都係得2,3台客🤔牛肋.蕃茄湯.7分辣牛肋肉數量都合理,但係唔夠淋🥺 茄味都幾濃,酸酸地嘅感覺令人好開胃,不過7分辣都有啲辣🤣 (本人食開三哥麻辣5小) 個湯茄味豐富,唔覺唔覺就食哂啲飯🤣 大食熊.蝦湯.10分辣 (另加茄子)大食熊係每一樣配料都有,海陸空齊哂🤣雞髀都係成隻上,不過唔知有冇細左🤔 蝦湯好重蝦味,同茄湯比略嫌單調左啲。揀左加茄子,但係好似都唔係係比得多🙈 雞髀都容易拆肉,雞皮睇落有香料,但係食唔到香味🤔元氣餃子好普通5隻餃子,細細隻煎到脆卜卜員工態度冇其他食評講得咁差,我會用態度好黎形容👍自動自覺加水,起身去廁所都主動指埋條路比我睇👍 餃子同茄子係落單之後一陣先決定加單,佢又冇一副覺得我地麻煩嘅嘴臉🙈
牛肋.蕃茄湯.7分辣
大食熊.蝦湯.10分辣 (另加茄子)
元氣餃子
好普通5隻餃子,細細隻煎到脆卜卜