2018-02-17
好多人選擇好浪漫咁過情人節, 送花、去旅行、 食高級西餐, 不過計我話兩個人喺埋一齊,其實做咩都已經好足夠, 只要互相珍惜相處嘅時間, 已經可以好開心好滿足。我從來唔介意自己A0, 因為感情呢啲嘢唔可以強求, 反而身邊有好好嘅屋企人同朋友, 已經令我每一日都覺得好快樂好滿足, 所情人節呢一日我同細妹呀出嚟行下街, 經過一連串花店欣賞完情人節玫瑰花束後, 就嚟咗食咗車仔麵。餐廳環境開揚,窗邊一排位置可以望出窗外, 窗邊幾盆小植物令到環境更寫意。好肚餓,要開動啦,一叫就叫咗一碗八餸車仔麵,係八餸呀👏👏真係唔知幾多年冇食過豬紅,呢一舊滑嘟嘟,唔會有血腥味, 食落去好有口感。又到我最鍾意食嘅芝士啦, 熱辣辣嘅芝士丸裏面有流心, 一咬開就有拉芝效果, 芝士味濃郁!牛腩份量都唔少,切開一粒粒咁, 方便一口一粒, 啖啖肉, 牛腩粒粒都咁入味, 牛腩汁仲有好香花椒八角同香料嘅味道。話明來食麵,麵嘅質地當然要有要求, 食過好多間車仔麵, 呢度嘅菠菜麵我最滿意, 口感幼滑得來夠爽口, 索曬啲沙嗲汁湯底仲好食😋同細妹再叫多一個椒鹽雞軟骨, 外皮鬆脆,細細粒咁好得意, 上面寫咗啲辣椒同椒鹽作調味, 令到雞粒更
好肚餓,要開動啦,一叫就叫咗一碗八餸車仔麵,係八餸呀👏👏
同細妹再叫多一個椒鹽雞軟骨, 外皮鬆脆,細細粒咁好得意, 上面寫咗啲辣椒同椒鹽作調味, 令到雞粒更惹味, 不過如果雞粒多啲肉就好啦... 依家有啲空氣感。
本來想叫鮮蔗汁, 可惜太受歡迎已經賣曬, 原來係咁搶手...lunch time 都已經賣曬, 店員或庶汁係新鮮每日製造, 講到我好想試... 下次要早啲嚟啦😆