2022-04-23
元朗美食: 元朗花甲粉 食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑-難得假期入咗去元朗度行吓,就叫住喺嗰度嘅朋友推薦下有咩好食,佢地一黎就話要食下花甲粉,咁就抱着期待嘅心去!舖頭就細細間嘅,所以堂食得四個位,去到嗰陣都已經有人排隊,所以我哋攞咗籌之後,去咗食涼皮(可以睇吓前幾個post^^)-花甲粉($59) + 蟹棒($7): 🌕🌕🌕🌖🌑份量都幾大碗,味道都幾惹味😋 花甲都有10幾粒一碗,而且接近粒粒度好大粒花甲肉👅識落好有口感又入味!湯底嘅辣到同麻度都可以揀,我揀咗BB辣同小麻,刺激到味蕾正!而且入面仲有豆卜生菜等等其他嘅材料,所以都幾豐富!自己一個人食會超級飽🤣 糖醋皮蛋($20): 🌕🌕🌕🌕🌑因為有人好鍾意食皮蛋就叫咗黎食,原來有意想不到嘅驚喜!食落酸酸甜甜,啲醬同啲皮蛋好夾,某人一嚿一嚿咁食落去冇停口😂所以值得一試!-整體來講: 下次入元朗有機會會再試,因為真係幾好食,不過唯一唔好嘅係佢味精應該幾多下😥因為食完之後係極度口渴😂大家可以帶定水或者喺嗰度買嘢飲都得!
元朗美食: 元朗花甲粉
食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑