2025-01-15
琴日同老友約埋去試咗間傳說中嘅亞南雞煲,真係令我哋大開眼界!🤩🐔【招牌雞煲,香濃惹味】主角招牌雞煲一上枱,個賣相已經好吸引。雞肉大大件,色澤金黃,睇落就好新鮮。煮嘅時候,香味不斷飄出,惹到我哋猛吞口水。食落口,哇,雞皮爽滑,雞肉嫩滑多汁,啲肉一咬就離骨,明顯唔係普通嘅雪藏雞。醬料嘅味道調得恰到好處,香辣濃郁,但又唔會蓋過雞肉本身嘅鮮香,真係食到停唔到口👍👍🍲【打邊爐食材,新鮮豐富】食完雞肉,加湯打邊爐啦。🥩手切極品肥牛真係正到爆!牛肉嘅雪花紋好靚,脂肪分布均勻。放落滾湯度涮 10 秒左右,拎出嚟一咬,滿口牛肉香,口感嫩滑到好似食緊雲朵,仲有啲肉汁爆晒出嚟,超正!野生竹笙皇都唔輸蝦滑,吸湯能力一流,咬落去卜卜脆,仲帶住湯底嘅鮮味,好清甜。🦐手打蝦滑更加唔使講,真材實料,每一口都彈牙到好似彈弓咁,蝦嘅鮮味十足🤤🍟【小食出色,口感一流】小食我哋點咗蝦多士拼油炸鬼墨魚滑。蝦多士嘅蝦肉好厚實,炸到金黃香脆,外層嘅酥脆同內裡嘅蝦肉鮮甜形成強烈對比,口感豐富到爆。油炸鬼墨魚滑嘅墨魚滑QQ彈彈,油炸鬼嘅香脆口感加上墨魚滑嘅彈牙,蘸上沙律醬,味道更加和味,食到我哋停唔到手!🥳💰【性價比高,抵食夾大件】無
🐔【招牌雞煲,香濃惹味】
🍲【打邊爐食材,新鮮豐富】
🍟【小食出色,口感一流】
💰【性價比高,抵食夾大件】
無論係雞煲嘅忠粉,定係想搵間好食嘅打邊爐地方,呢度都絕對唔會令你失望!!強烈推薦大家都去試下,保證食過返尋味!👏