2018-02-09
隔離位既同事不嬲都係養生人士,一日都黑都話捉我去食健康啲,我不嬲都唔理佢,我本身無肉不歡,叫我食菜。。NOWAY!不過見佢都叫咗咁多次我都無SHOW佢,唯有陪佢一次啦!呢間餐廳係開喺GOJI GYM下面,主要都係賣啲健康既沙律,同飯盒。佢樓上樓下都有位置俾你坐低食嘢。佢有啲午市LUNCH SET,連例湯或茶,我叫咗份12小時慢煮無激素豬扒飯。 12小時慢煮無激素豬扒飯-個飯碗唔係好大,但係放滿晒飯菜,上面就放咗件無激素豬扒,中間夾咗一層沙律菜,最底就係紅米飯,配上咗一個蕃茄醬汁。豬扒係煮得幾好味,難得唔放調味料,反而食返肉本身既原始味道。不過佢個紅米飯真係唔好味,好乾身,明明係熟既但食到好似食生米咁,我屋企都不嬲有煮開紅米飯,但都唔會咁硬身,呢方面有待改善。
12小時慢煮無激素豬扒飯-