2019-07-08
一直都好想再食程班長,但奈何之前黎過幾次都大排長龍,被逼放棄。剛過去嘅星期六,咁啱買左票去D2 Place間戲院睇戲,決定早小小去排隊,務求食到程班長為止!.我地大約1:45到埗攞票,我地前面有20個號碼左右,大部分都係二至四人嘅組別,因為我地3點要睇戲,所以都有啲擔心食唔切。最後,我地等左大約30分鐘就入到座,再加上係等位期間已經揀好食咩,我地2:25分左右就有得食啦.我地叫左一碗手工滷肉飯、一個台式傳統豬腳便當、一份豆乳雞同一杯冬瓜茶,兩個人食啱啱好,埋單135蚊,幾抵食.手工滷肉飯入口唔算太肥膩,啲肥豬肉同滷水汁撈飯食一流!豬腳便當係令我喜出望外嘅我本身唔係太鍾意食豬腳,因為一般都好肥膩,但男朋友好鍾意食,所以我地最後有叫。點知,程班長個豬腳一啲都唔油膩!食落去嘅感覺係一啖啖嘅骨膠原,好正,值得一食!唯一美中不足係兩個飯嘅飯底唔夠好食,食落有飯焦,有陣時咬到會痴牙,唔係咁舒服豆乳雞都好食,鍾意佢炸得黎香口,唔會太燶,保持到每塊都肉嫩多汁因爲太口渴嘅關係,我唔記得左影低杯冬瓜茶,但真心好好飲,甜得黎會解到渴,一定要試!總括,我覺得程班長性價比高,鍾意食台灣嘢嘅必試!
手工滷肉飯入口唔算太肥膩,啲肥豬肉同滷水汁撈飯食一流!
總括,我覺得程班長性價比高,鍾意食台灣嘢嘅必試!