板神居酒屋 (銀八)

God of Teppanyaki Izakaya (GINZ 8)
諗住板神開左居酒屋就預約去試吓一家四口上到去都覺得環境好靚,兩位男侍應服務都好好,好有禮貌我哋就order咗四份鐵板餐,仲追加咗一份厚切和牛粒(追加係要額外收費)然後用電話QR code叫咗小食一直上菜都好快,食得都開心直到食完薄燒牛之後,我哋就呆等咗成10分鐘然後見到一名女侍應(銀金頭髮)拎住厚切和生.粒同兩碟薄燒牛出嚟我哋一家四口都話:嘩我哋個厚切和牛粒終於到啦!滿心期待吓,眼見該名女侍應一野就俾咗我哋後邊枱(我哋本身以為後邊枱又叫到)然後我哋一直等,再等多5分鐘至10分鐘不等然後男士應該見到我哋等咗咁耐就有問該名女侍應,先得知原來女侍應上錯枱!我哋仲聽到同見到該名女侍應同我哋後邊枱講唔好意思佢哋上錯咗個厚切和牛粒!但佢哋都係冇過嚟同我哋講,我哋繼續呆等然後該名男侍應走過來問我我哋係唔係厚切和牛仲未上?我哋係,然後佢話再安排追廚房!!咁就叫我哋食住個炒飯先,然後食到甜品都上埋,碟生都係未影我哋就話唔等啦,埋單,叫咗該名男侍應埋單同問佢我哋個厚切牛有冇煮緊?如果有就冇我哋就cancel啦已經等咗起碼一個之後男侍應問我哋:係唔係都飽啦?可以幫你cancel。我真心唔明點解講到好似我哋依
然後用電話QR code叫咗小食一直上菜都好快,食得都開心
粒同兩碟薄燒牛出嚟
我哋一家四口都話:嘩我哋個厚切和牛粒終於到啦!
侍應,先得知原來女侍應上錯枱!

我哋係,然後佢話再安排追廚房!!
咁就叫我哋食住個炒飯先,然後食到甜品都上埋,碟生都係未影
cancel。
我真心唔明點解講到好似我哋依家食飽咗,食唔落嗰個厚牛!!!

其實係你哋上錯枱,而令到我哋食唔到,仲浪費咗我哋時間!!!
之後埋單搵返該名女侍應,我哋就問佢厚切牛係唔係cancel咗?
睇單係已經cancel,然後問佢點解會等咗兩個鐘,期間亦都已經叫同事幫我哋追一追廚房!
點解到你哋上甜品嘅一刻,都冇一位同事過嚟同我哋講碟牛嘅情況?!
然後該名女侍應以為我哋唔知道佢上錯枱,就開始作故仔,當我哋傻
佢話因為有啲事故,然後已經叫廚房再安排,但係同事倒瀉咗,所以再安排過。。。。
佢講完,我哋仲嬲!!點解要講大話?
然後我問佢,咁你倒瀉咗係你哋嘅責任,你哋都要重新煮過俾我哋㗎,亦應該有同事過嚟同我哋講返聲唔好意思要我哋等多陣,而唔係上甜品一刻,食埋都冇人嚟同我哋跟進過依件事!

成件事好過分,完全係將餐廳員工做錯嘢嘅責任推咗去我哋食客身上!!!
重點埋單時,因為要會員 Number關係,該名
侍應問都冇問我就將我成部電話拎走咗!
我完全唔理解,點解要捻走食客部電話?知唔知而家一部電話有幾多個人資料喺度?
成餐飯都食到好嬲!!
試過今次體驗之後!真心唔會再去食!
不如你哋試吓叫員工唔好當啲客係傻仔先啦!!
鐵板燒
2024-04-19