2022-08-12
將軍澳近排開咗好多新嘅食市,黎開呢邊探朋友順便食埋個晚飯先返屋企。⭐️粟米豆腐羹⭐️新鮮嘅粟米粒加埋香滑嘅豆腐粒粒好fresh, 而宜芡汁做到非常恰當,唔會太「杰」。⭐️黃金豆腐粒⭐️外層炸到金黃香口,裏面豆腐滑嘟嘟,真真正正做到外脆內軟,加埋調味粉、炸蒜粒,成件事非常match,小吃必選菜式。⭐️拔絲咕嚕肉⭐️呢個真心推介嘅菜式,上菜嘅賣相已經眼前一亮,件數亦都唔少。食落豚肉肉質嫩滑而且帶點爽口,醬汁非常掛口,酸酸甜甜,認真開胃,真係整得好食過好多大酒樓之作👍👍👍👍👍👍⭐️欖菜肉鬆四季豆⭐️朋友揀咗呢款菜,心底都有啲驚。因為通常非常濃味,點知一食好有驚喜,濃味適中,唔會太鹹,豆角加埋肉碎,欖菜,炒起嚟嘅非常惹味,而且乾身唔會太油膩,啱晒我呢啲走飯一族,唔使送飯食都可以輕易入口😋😋😋😋
⭐️粟米豆腐羹⭐️
⭐️黃金豆腐粒⭐️