2025-02-14 0 瀏覽
📍呢間位於太子嘅【小漁港海鮮舫】,一入門口已經見到座無虛席,好彩朋友仔一早book咗咋,今次我哋就叫咗個$318嘅是日廚師精選套餐,呢個套餐裏面有齊晒🍣刺身拼盤,椒鹽鮮魷作前菜,仲有唔同種類嘅時令海鮮,包括🦀大肉蟹+🐚鮑魚+🐚扇貝+🦐海蝦+🐟馬友+🐚蟶子+🦪蠔同埋🐚蜆呀,而除咗海鮮之外,仲有埋🐓蟲草花蒸雞烏冬,最後最後仲有壓軸出場嘅海鮮排骨粥添😋🍣刺身拼盤三文魚+吞拿魚+北寄貝+希靈魚+帶子,款款都係厚切,樣樣都好新鮮,每一啖都好滿足,而我個人就最鍾意個三文魚啦,味道甘美清甜嘅三文魚,咬落肉質厚實鮮嫩,夠晒肥美🐟時令海鮮🦀大大隻嘅肉蟹,見到啲蟹膏已經流晒口水,蒸完出嚟之後肉質更係鮮味爽滑,啖啖都係肉🐚新鮮又厚肉嘅鮑魚,咬落煙靭又彈牙🐚蒜蓉粉絲扇貝係每次食海鮮嘅標配,鮮甜嘅扇貝加上吸晒蒜蓉汁同扇貝汁嘅粉絲,真係好惹味🦑椒鹽鮮魷外層被炸到金黃酥香嘅魷魚,入邊仲係好Juicy,而且魷魚仲好爽口彈牙,🍻配搭啤酒簡直一流🐓蟲草花蒸雞烏冬嫩滑嘅雞肉加埋蟲草花一開蓋已經聞到好香,而烏冬已經吸晒佢哋嘅精華,味道夠哂豐富🍲最後梗係唔少得個排骨粥底啦,海鮮嘅湯汁令到個粥夠晒鮮甜,真係忍唔住食完一碗又一碗㗎

🍣刺身拼盤

🐟時令海鮮
🐚新鮮又厚肉嘅鮑魚,咬落煙靭又彈牙

🦑椒鹽鮮魷

🐓蟲草花蒸雞烏冬

🍲最後梗係唔少得個排骨粥底啦,海鮮嘅湯汁令到個粥夠晒鮮甜,真係忍唔住食完一碗又一碗㗎😬😬