2023-12-04 496 瀏覽
今次我去咗一間燒烤舖,食到一啲簡直啱晒我口味嘅嘢。首先,個柚子醋凍蕃茄酸酸地,開胃橫梗,超啱做開場白😋。跟住,嗰啲台灣雞同魚乾,勁香又有嚼勁,真係食得出心機。椒鹽雞軟骨,脆口得嚟唔硬,好上癮。蘆筍脆脆的,一啲都唔木,清新得嚟又得味。個牛油蒜蓉焗雜菌真係正,菌菌爽口,牛油味濃郁,啖啖肉汁,令人無法抗拒!講到鹽燒牛舌,爽滑彈牙,層次分明,個韓式牛仔骨香濃惹味,真係😍!今日海膽新鮮,甘香細膩。白鱔脆皮又彈牙,夠哂水準。最後個鹽燒菠蘿,甜中帶鹹,完美收官。總之,呢度嘅食物新鮮,烤得火侯恰到好處,服務態度都算友善。啲燒烤味道正,骨骨脆,肉質香濃,俾人種種驚喜。食完成個人都充滿滿足感👌,真係話你知,食得開心最緊要!