2024-12-09 417 瀏覽
最喜歡打邊爐,將軍澳依間第一次嚟!餐廳環境企理乾淨,光猛明亮,而且座位寬敞舒適,空間感充裕,唔會好迫,坐得幾舒服。我哋叫左澳洲極上和牛,每位$338 120分鐘,套餐包每位有兩粒澳洲M9和牛牛丸2粒之外,仲可以任食餐牌所有嘢。有恆生信用卡客戶還有九折,落單前會確認先。可透過QR code自助下單,會見到好多特色台灣小食,鹽酥雞、台式香腸、油炸鬼等,超多種類任叫唔嬲,嫌未夠喉,仲可以出去自助區比大家自己選擇,自助區一樣有好多火鍋配料,火鍋配料相當豐富,有蜆、有蝦、有魚等新鮮海鮮,仲有各款醬料和各式各樣丸類、菇類、蔬菜、支竹、芋頭、萵筍、麵類。蔬菜都比一般任食火鍋店新鮮,保證食到飽。牛大人湯底有好多款,贈送的「澳洲M9和牛牛丸」真係好重牛味,咬開有肉汁和彈牙,同出面啲牛丸完全唔同。另外,牛有好幾款,「安格斯牛小排」、「美國PRIME極級肩里肌」、「西班牙豬梅肉片」、「安格斯特選牛板腱」、「上腹牛五花」。而且店員會將每碟都放左個牌仔上去,俾你知道自己叫咗咩肉,有時花多眼亂真係會唔記得自己叫咗咩嘢。飲品還有自家製茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶等,應有盡有。最後當然要食埋 häagen-daz

牛大人湯底有好多款,贈送的「澳洲M9和牛牛丸」真係好重牛味,咬開有肉汁和彈牙,同出面啲牛丸完全唔同。另外,牛有好幾款,「安格斯牛小排」、「美國PRIME極級肩里肌」、「西班牙豬梅肉片」、「安格斯特選牛板腱」、「上腹牛五花」。而且店員會將每碟都放左個牌仔上去,俾你知道自己叫咗咩肉,有時花多眼亂真係會唔記得自己叫咗咩嘢。飲品還有自家製茶,白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶等,應有盡有。最後當然要食埋 häagen-dazs 雪糕、雪條,超級滿足呀!

今次去呢間將軍澳分店好大間,座位比起其他分店感覺更加闊落舒適,地方乾淨衛生,食物不錯,店員服務態度又好,經常會主動加湯,同埋食物選擇多,上菜速度很快,每次出去拿取食物或飲品時,店員迅速整潔好桌面,而且收碟都好快,都會令人留下深刻印象,整體屬於出色嘅台式火鍋餐廳,值得推薦。

2024-11-25
  • 安格斯特選牛板腱