2024-06-22 1302 瀏覽
今日喺旺角做完facial,條街真係好熱,行兩步就標哂汗,所以好想搵個地方嘆個甜品。記憶中lamlamli好似係附近,所以就行過去了。入到去見到個玻璃櫃display出嚟嘅千層蛋糕好吸引。仲有幾多款唔同口味。有一款得返一件嘅千層吸引左我,一問之下原來係焙茶奶蓋流心,聽完個名就知係我要嘅嘢,我想食佢。好事成雙,所以叫多件綠茶流心。當時得兩個人堂食,我都坐低坐食埋一份 ,有啲乾花可以打卡又有得涼下冷氣。奶蓋流心好正,咸香咸香,焙茶味濃,啲cream 超滑,好好食。食哂焙茶就開始品嘗件綠茶,綠茶粉喺面頭,綠茶流心,綠茶cream ,成件事就係綠茶~ 焙茶太驚豔了,綠茶有點被比下去了。兩件cake唔使$80。食物高質,有得坐有堂食有冷氣,價錢唔貴,我俾99分。
好事成雙,所以叫多件綠茶流心。
流心千層
流心千層