Passepartout 由銅鑼灣轉戰到佐敦,cafe外觀繼續以藍色為主調,仲有個balcony,好有歐洲風格,而入面既裝修有點工業英倫風,餐牌既主菜用上世界各地唔同地方命名,幾有特色Yokohama 我揀左Yokohama ~橫濱,個presentation係有點似壽司概念,用上澳洲和牛,食落好軟綿綿,和牛下面就係個飯,飯上面既芝士係用火槍燒過,帶點焦香既味道,仲夾左d酸蘿蔔,即刻有種解膩既效果,醬汁係有煮至焦糖化既洋蔥絲,再吱上少少既蛋黃醬,味道帶甜,好有日本醬汁既風味Cappuccino用上深焙既咖啡豆,奶泡唔算好綿滑,亦都唔太飲到奶既香甜,唔算好出色主菜比我想像中好食,環境亦都不錯,不過lunchtime既時候人較多,都要等一陣先有位,下次要避開呢個時段先得啦

Cappuccino