悅滿軒

House of Joy
2024-09-11 2723 瀏覽
今日我哋去咗饒宗頤文化館打卡,無意中發現咗呢間西式餐廳House of Joy Oyster Bar and Restaurant。餐廳內外都充滿咗優雅嘅氣質,仲播緊啲放鬆嘅音樂,喺呢度用餐非常享受☺️▶️烤焗西班牙伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸,紅菜頭蓉,羅勒莎莎羊扒嘅賣相賞心悅目,熟度啱啱好,係我鍾意嘅生熟程度,食起嚟好有驚喜,羊味濃郁,非常好食😋▶️烤原隻西班牙墨魚配墨魚汁意大利飯,法式燴蕃茄蓉墨魚嘅肉質相當鮮美,彈性嘅口感,墨魚汁完美融入咗意大利飯中,香氣十足,擁有非常獨特嘅味道😘▶️香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果棕褐色嘅鵝肝表面一層薄薄嘅脆皮散發住濃厚嘅香氣,肉質十分柔軟絲滑,搭配法國甜包一齊食,簡直係完美無瑕😍
▶️烤原隻西班牙墨魚配墨魚汁意大利飯,法式燴蕃茄蓉
▶️香煎法國鵝肝配法國甜包,蜜糖黑醋烤無花果