2024-08-26
今日去左尖沙咀食左個超飽既午餐 ♡̷要上2層樓梯 不過樓梯幾有趣 每一層都有唔同既佈置同主題 仲有音響配搭 錦有heart得唔得嫁 ⸝⸝⸝⸝◟̆◞̆♡ 刺身生蠔二人午市商務餐✺ 前菜✺ 生蠔 🦪 店家怕佢唔新鮮 冰鎮住個生蠔完全冇腥味 ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑ 加埋檸檬 正呀薄切白身魚刺身(8片)柚子醬汁 仲有少少紅蘿蔔蓉 魚刺身夠爽(我唔食魚 ꈨຶꎁꈨຶ 我朋友既食評)✺ 燒物✺ 真燒蟹甲羅 有蟹膏蟹籽蟹肉 可以塗麵包食又得(有4塊)齋食又得 好食 ⚗︎·̫⚗︎ 個火keep住燒 燒左好耐都無熄火 好勁✺ 主食✺ 鵝肝和牛石鍋飯 和牛一上枱仲係生既 所以要用飯蓋住佢地 比啲熱力佢 先會熟透 我平時食開五成 所以生生地我都無問題 ʚ♡⃛ɞ 自己可以淋汁 可以自由選擇濃啲定淡啲 我揀落曬 ໒꒰ྀི•ू⁼̴̶̤̀༥⁼̴̶̤́•ू ꒱ྀི১꙳•₊˚ 雜錦炸物冷蕎麥麵有2隻炸蝦 2塊炸雞 薯仔沙律 仲有沙律菜 蕎麥麵份量都好多 (ͼ̤͂ ͜ ͽ̤͂)✧ 2個人食 飽到上心口 ๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘
刺身生蠔二人午市商務餐
✺ 前菜✺
生蠔 🦪
店家怕佢唔新鮮 冰鎮住個生蠔
完全冇腥味 ᵒ̤̑ ₀̑ ᵒ̤̑ 加埋檸檬 正呀
薄切白身魚刺身(8片)
✺ 燒物✺
真燒蟹甲羅