龍華酒店~識呢間嘅人,真係肯定有返咁上下年紀,好記得兒時,間中會一家大細特登飛的士入去食~乳鴿,識食又想痛快,梗係要全隻上。 時至今日,連“放提”都有乳鴿食,而佢都仲能夠屹立,真係一啲都唔簡單。 二口子唔好貪心住,先叫二隻全鴿上,再叫個菜,清炒都$138,咁我寧願俾多廿蚊,啫啫時菜(通菜)煲。 唔使等好耐,全鴿先到,我唔會記得兒時咩味道,所以唔會扮嘢話~兒時嘅味道呀呢啲咁假嘅嘢!只能夠講~香口,唔太鹹,亦唔算大隻,承惠$128隻,一人一隻啪完,唔夠喉,再叫多一人一隻,當然係全鴿上。sorry, 食咗一半至影相,其實係比其他的大煲,畢竟成$158一煲菜,係好夠鑊氣,味道夠而不過鹹,配料有蝦乾等,收貨。今次簡單啲就咁叫二樣嘢,至於鴿嘅味道,我只能夠講,好過我飲茶$38/$48隻,同埋“放提”果啲,此終呢個年代,食物種類烹調方式林林總總,如果唔係因為“回憶”“懷緬”等等呢啲字眼,真係唔會選擇嚟呢度,而我哋今次嚟,係因為老婆去咗加拿大好多年都無返過嚟,所以嚟懷緬,食完呢餐都異口同聲講~夠了,真係無乜特別!所以應該有排都唔會~懷緬!回頭度:5/10

回頭度:5/10

Btw:埋單時,姐姐話現金九五折,我哋呢啲cheap 精梗係俾現金!
影完呢張單,我計下條數,佢九五折點計?點解計嚟計去都唔啱,原來佢只計主食二樣嘢而唔係全單九五折,利害!咁嘅宿數你哋都諗到!
仲有食嘢嘅手套,啲阿姐話要自己出去攞,跟住又跟住我哋出去,又教我哋點攞,跟住又跟住我哋返埋位,我真係想問佢,咁你幫我哋攞過嚟其實有乜分別?真係想講粗口!咁扺質嘅服務,停留喺五十年前?
真係好嘢到無朋友👍
2024-10-09