餐廳: 牛奶冰室 (喜韻商場)
資訊:

2023-11-22 192 瀏覽
呢幾日凍凍地,就想搵個羊腩煲食下,其實呢頭附近一街都有好多餐廳有做羊腩煲,但我舊年都係度食過一次,記憶中都係OK既,加上佢係同區中都應該係最平既羊腩煲,所以今年開始凍我又黎食羊腩煲🙂一坐底樓面姐姐就抹一抹檯同擺底餐牌,哇佢地d抹檯布係冇洗冇消毒,抹完個檯一浸噏味!真係好影響食慾,要出動私伙酒精抹一抹檯先好d既然黎到都叫野食啦,羊腩煲呢就$116,有碟菜跟,兩個人就叫多左份牛肉同響鈴,朋友就叫左杯柚子雪碧特飲,我就叫左coke zero其實叫落單都等左好耐,事關咁大個樓面都係得兩個姐姐,當晚都坐滿客人,又要執檯、落單、上菜、收錢,我冇睇錯好似仲要入埋廚房做野,見到佢地都做到踢晒腳就唯有等一等啦,兩位姐姐都仲好好態度同笑容,都真係非常難得野食黎到就即刻試下d羊腩,其實味道真係唔錯,但當我地一落菜就出事,落左一半,菜碟都有好多水,仲見到好多沙⋯相信d菜係冇洗,係忙到唔得閒洗,定呢度不嬲唔興洗菜就真係唔知⋯見到咁都唔知仲繼唔繼續淥d菜好⋯究竟係舊年食完質素都差不多,係我自己冇印象定係佢真係今年差左咁多呢⋯我就唔知,不過今次應該係最後一次幫襯

真係好影響食慾,要出動私伙酒精抹一抹檯先好d

2023-11-17