2022-11-11
想食菠蘿油,就諗起四寶食堂,決定去食個下午茶。門口都係有好多人排隊,果然係受歡迎嘅Tiffany Blue食堂。今次去炮台山嘅四堡食堂有自家烘焙,麵包出品都係新鮮熱辣辣香噴噴,最啱下午茶嘆下🤩𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 芝士流心蛋豚肉眼墨西哥包下午茶餐🤩 本身諗住係一個小小漢堡,點知上枱好震撼💯 墨西哥包夾住大過我塊面嘅豬扒,加上流心煎蛋同芝士。墨西哥包做漢堡包,帶少少甜味同酥酥地嘅口感。豬扒好鬆軟又煎得香,呢個配搭💯👍 瑞士汁雞脾黑蒜蔥油撈公仔麵睇個名都知呢個配搭一定好食😋大大隻瑞士汁雞髀,外層香甜,入面肉質嫩滑多汁。加上黑蒜蔥油撈公仔麵,上枱已經聞到勁香,食落滿口蒜味,真材實料😺👍 菠蘿油菠蘿油除咗係香港地道美食,更係四寶食堂必食,好彩嘅仲會遇到新鮮出爐嘅菠蘿油。熱辣辣嘅菠蘿油夾住凍冰冰嘅牛油,味覺沖擊,簡直係一大享受🫶📍四寶食堂北角炮台山電氣道258號華凱大廈地下C及D號舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 芝士流心蛋豚肉眼墨西哥包