餐廳: 大快活 (天瑞商場)
資訊:

2018-08-15 196 瀏覽
之前未搬鋪,都試過一次食完後腸胃炎,當時食物來時溫度,不是太熱。諗住唔好搞野就冇換餐,點知令到我腸胃不適左一晚。今次就大件事,琴日六點幾,見開左新鋪就入去食餐方便飯,叫左個咖喱牛腩飯,到時溫度熱得正常,諗住唔會有問題,點知食到條牛筋時,有陣草牛屎味,我立即停止食用,飲埋杯咖啡就走。之後成晚都冇食過其他野,到大約凌晨三點鐘,肚開始 劇痛,不停地食止痛藥。都冇用,早上去買左啲腸胃藥,到而家第二既晚上,重未好過,醫院都入埋,係冇報警咋。唉~比佢害死,一入醫院就要搞好耐,令到我開始害怕左出街食飯。有冇考慮過入院係幾痛苦,廚師有廚德嗎?如果要入院紀錄可以交比你。足足訓左兩晚博愛醫院