2023-08-31
每個月都一定會幫襯一至兩次,因為佢嘅河粉實在太好味,材料洗得乾淨又新鮮。係我喺將軍澳區最鍾意食嘅麵店!1. 招牌魚蛋河 $38- 雖然「樂園」嘅牛筋河我都好鍾意食(佢啲牛筋好軟稔,好有骨膠原嘅感覺!),但係十次有八次我都係會叫返「魚蛋河」,因為佢嘅魚蛋同魚片係超!彈!牙!食過一次就會返尋味,唔怪得知係招牌,真心食極都唔厭😍😍2. 金錢牛肚河 $41- 我朋友每次嚟到「樂園」都點牛肚河,食過好多間麵店,佢都係覺得樂園嘅牛肚最好食,連我一個唔太食牛肚嘅人都覺得係唔錯!至少唔會有「酥味」,而且好爽口。3. 腐乳通菜 $25- 通常嚟到粉麵店都會想加碟油菜。「樂園」嘅菜好新鮮,食通菜會食到索索聲🤣4. 炸墨魚卷$36- 我唔肯定「樂園」其他分店有冇炸墨魚卷,或者係咪一樣好味,但係新都城呢間味道絕對有保證!我嚟咁多次食物都保持到水準。我個人認為依個炸墨魚卷係必!吃!外層炸得好香脆,好好食,第二度好少食到。如果你哋嚟食「樂園」,記得要叫炸墨魚卷,一定唔會失望!總括嚟講,「樂園」係我喺將軍澳區最鍾意食嘅粉麵店,你試過就會知🥹
1. 招牌魚蛋河 $38
2. 金錢牛肚河 $41