2022-07-20
每次想食粥底海鮮火鍋,第一時間就會諗到小漁港,之前嚟過幾次都覺得唔錯,除左海鮮之外,佢仲有幾款小食,有脆皮豆腐、天婦羅番薯仔、燒魚干、避風塘鮮魷、椒鹽白飯魚、避風塘豬手等,食蒸鍋之前可以叫啲小食試下。套餐有兩款選擇,是日廚師精選套餐 $298 海鮮蒸鍋套餐 $398 (6位起)我地兩人就揀咗 $298 嘅套餐,有一款主食、四款時蔬、二款刺身,仲包埋個粥底。海鮮蒸鍋未上之前,先嚟過刺身,有三文魚、希靈魚、北寄貝、干貝、海膽等,樣樣都好新鮮。海鮮方面係老闆每日挑選新鮮嘅靚海鮮,每次嚟都可能會有唔同嘅驚喜,今日嘅精選海鮮有龍蝦、海蝦、扇貝、鮑魚,馬友魚、蟶子、沙白、蠔等⋯⋯海鮮用蒸氣鍋就可以食到海鮮嘅原汁原味,好鮮甜呀。食完海鮮就到蒸雞件(烏冬底)、還有日本蕃薯仔、南瓜、粟米、芋頭、勝瓜等,食到呢度都好似有啲飽。最後點到要食埋個海鮮精華嘅龍蝦瑤柱排骨粥,粥底好鮮甜,食完都想一碗接一碗。甜點係黑糖紅豆糕,食埋真係好滿足,飽住返屋企。總結:每位 $298 就可以試到多款原汁原味嘅靚海鮮,仲有個鮮甜嘅海鮮粥底,無論同屋企人或者同一班朋友,甚至乎慶祝生日嚟食都係一個唔錯嘅選擇。
套餐有兩款選擇,
是日廚師精選套餐 $298
海鮮蒸鍋套餐 $398 (6位起)
海鮮蒸鍋未上之前,先嚟過刺身,
有三文魚、希靈魚、北寄貝、干貝、海膽等,樣樣都好新鮮。
甜點係黑糖紅豆糕,食埋真係好滿足,飽住返屋企。