2016-05-17 631 瀏覽
這裡和Chef stage很似, 但環境, 格局&坐位都寬落好多, 不過就無海景, 少左浪漫feel,早到左食dinner, 6點幾既人客都唔係好多Menu 同Chef stage非常似, 但多了個$799的二人套餐, 幾抵食, 包埋兩杯酒 (紅/白), 自己比較鍾意紅酒, 好好入口頭盤是海鮮刺身拼盤, 本身唔太好生蠔既我, 都覺得生蠔幾新鮮好大隻, 味道較淡口, 唔會太重海水味, waiter 叫我地配埋個辣汁食, 味道都幾新奇得意磨菇湯, 有粒粒磨菇, 飲落有質感, 仲有好重磨菇味套餐入面有牛脷, 但由於我地都唔食牛, waiter 可以俾我地轉羊腩, 真好,如果唔鍾意食羊既, 可能會覺得有d羶, 但個人覺得幾好味, 而且肉質幾嫩日式年糕, 汁夠creamy, 但年糕淋左d少少主菜上得有少少耐, 雖然唔係新鮮魚, 但魚柳好滑, 不過份量多d會更好黑毛豬條好好味, 係黑毛豬腰間兩條骨既肉, 所以完全無骨, 啖啖肉, 仲好有肉汁最後食埋個甜品係奶凍, 有芒果果肉, 唔好太甜, 都幾好味食完成個set都幾飽, 份量足夠, 食完好滿足
早到左食dinner, 6點幾既人客都唔係好多
海鮮拼盤
磨菇湯, 有粒粒磨菇, 飲落有質感, 仲有好重磨菇味
黑松露蘑菇湯
日式年糕, 汁夠creamy, 但年糕淋左d少少
松露煮日本年糕
檸檬智利深海爐魚柳
正宗西班牙黑毛豬
最後食埋個甜品係奶凍, 有芒果果肉, 唔好太甜, 都幾好味
食完成個set都幾飽, 份量足夠, 食完好滿足
2016-05-07
90 分鐘 (堂食)
海鮮拼盤
黑松露蘑菇湯