2016-05-17
這裡和Chef stage很似, 但環境, 格局&坐位都寬落好多, 不過就無海景, 少左浪漫feel,早到左食dinner, 6點幾既人客都唔係好多Menu 同Chef stage非常似, 但多了個$799的二人套餐, 幾抵食, 包埋兩杯酒 (紅/白), 自己比較鍾意紅酒, 好好入口頭盤是海鮮刺身拼盤, 本身唔太好生蠔既我, 都覺得生蠔幾新鮮好大隻, 味道較淡口, 唔會太重海水味, waiter 叫我地配埋個辣汁食, 味道都幾新奇得意磨菇湯, 有粒粒磨菇, 飲落有質感, 仲有好重磨菇味套餐入面有牛脷, 但由於我地都唔食牛, waiter 可以俾我地轉羊腩, 真好,如果唔鍾意食羊既, 可能會覺得有d羶, 但個人覺得幾好味, 而且肉質幾嫩日式年糕, 汁夠creamy, 但年糕淋左d少少主菜上得有少少耐, 雖然唔係新鮮魚, 但魚柳好滑, 不過份量多d會更好黑毛豬條好好味, 係黑毛豬腰間兩條骨既肉, 所以完全無骨, 啖啖肉, 仲好有肉汁最後食埋個甜品係奶凍, 有芒果果肉, 唔好太甜, 都幾好味食完成個set都幾飽, 份量足夠, 食完好滿足
早到左食dinner, 6點幾既人客都唔係好多 Menu 同 Chef stage非常似, 但多了個$799的二人套餐, 幾抵食, 包埋兩杯酒 (紅/白), 自己比較鍾意紅酒, 好好入口 頭盤是海鮮 刺身拼盤, 本身唔太好生蠔既我, 都覺得生蠔幾新鮮好大隻, 味道較淡口, 唔會太重海水味, waiter 叫我地配埋個辣汁食, 味道都幾新奇得意
如果唔鍾意食羊既, 可能會覺得有d羶, 但個人覺得幾好味, 而且肉質幾嫩 日式年糕, 汁夠creamy, 但年糕淋左d少少