見到近排好多人都有黎呢到試,所以就走左入黎試下呢間小店~ 沾麵🍜食過唔少,但好多食食下都會覺得好漏,呢到既夠鮮味😋唔會有呢種感覺;不得不提既係呢到既小食真係好出色🤤 雖然類似既菜式有喺出面食過,但呢到既令人食到停唔到口,好香口同埋保留到食材既原汁原味👍 想搵平價又抵食既日本野不妨黎試下😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)和風餃子 (6隻) 🥟 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)第一次食咁正既和風餃子🥟,上枱既方式都比較特別,有一大塊圓形、薄薄既金黃脆皮覆蓋喺餃子🥟上面,上面既汁係大阪燒都會用既燒汁同沙律醬🥗,酸酸甜甜,配埋香口鮮味既木魚絲仲正,而下面既餃子🥟皮薄多汁,肉🐷同菜🥬既比例恰到好處,鮮香四溢~芝麻手羽 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)個雞翼真係好正,上枱既時候熱辣辣,名符其實既皮脆肉嫩,表皮金黃香脆,有焦香又唔會燶,而唔係靠炸皮,配埋芝麻更加香口惹味,帶有少少甜,唔會油膩,裡面好juicy啖啖肉,肉質鮮嫩唔會有雪味~蝦汁帆立貝沾麵 🦐🍜 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)料方面有一塊厚切叉燒🐷、兩隻帆立貝、一隻溏心蛋🥚、櫻花蝦🌸🦐、筍、同埋紫菜,厚切叉燒🐷肥瘦適中,見到好似

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

和風餃子 (6隻)

芝麻手羽 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)
芝麻手羽

蝦汁帆立貝沾麵 🦐🍜 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)
料方面有一塊厚切叉燒🐷、兩隻帆立貝、一隻溏心蛋🥚、櫻花蝦🌸🦐、筍、同埋紫菜,厚切叉燒🐷肥瘦適中,見到好似五花腩咁脂肪同肉層次分明,入口即化,肉質緊緻酥嫩,有焦香同埋香濃既豬味🐷,幾正~ 帆立貝肉身肥厚,味道鮮爽帶甜😋 湯底濃厚,啲麵🍜都好掛湯,有濃郁既蝦味🦐,食得出煲左好耐而且落足料煮既,仲有埋香脆鹹香既櫻花蝦🌸🦐,做到提鮮既效果~ 而麵🍜既質地稍為黏左啲,再乾爽啲就更加好~
蝦汁帆立貝沾麵

特濃味噌湯廣島蠔沾麵 🦪🍜 - $108 (好味指數:😍😍😍😍)
料方面有4隻廣島蠔🦪、半隻溏心蛋🥚、筍、同埋紫菜,比較少食無叉燒🐷既拉麵,見到覺得幾得意就試下~ 啲蠔🦪真係好大隻,肉質肥美飽滿,蠔味濃郁兼且口感滑溜鮮甜,帶有啲海水🌊既鹹味幾新鮮~ 用味噌做湯底有獨特既風味,鮮甜濃厚有層次,啲麵🍜都好掛湯,而麵🍜既質地稍為黏左啲,再乾爽啲就更加好~
特濃味噌湯廣島蠔沾麵

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
和風餃子 (6隻)
芝麻手羽
蝦汁帆立貝沾麵