呢間鋪頭我呢2年都去過幾次,今日心血來潮約朋友去食lunch。之前覺得d野食不過不失,水準都有時唔穩定,但有時經過又想食返,西式得黎價錢又大眾。 不過今次真係好嬲啊,我同朋友2人好早就黎,個陣午市剛開始,周圍冇咩人,所以一開始都係坐住4人位,食到一半,waitress 叫我地都坐一邊,我地照做,因就繁忙時間,我地都明,不過後尾d人就係甘走,成個場走左一半,我地對面繼續都冇人坐,又冇人等位,到我地差唔多食完,終於有人坐係地對面,幾分鐘後就叫我地埋單,話有人等緊位,好,冇問題,俾左張單我地,甘我地都要拎錢出黎,我拎張100蚊放左係枱面,朋友都要拎錢出黎,一分分鐘都唔夠,個waitress 即刻沖過黎,問都唔問拎起我個100蚊就話幫我地埋單,個刻我已經好火,我叫佢擺抵,未得,佢個行為俾我印象係似一個不問自取ge 人,未見過一個侍應係心急成甘 唔好俾呢間餐廳外表欺騙,實際仲慘過食快餐店,食得一個鐘就俾人吹埋單,未夾完錢,就已經俾人拎起d錢,好令人反感,唔知大家接唔接受到