2017-09-09
繼上次與家人試過,食後感到非常失望。無啦啦班老友話聚舊,點知佢地話想試,知名後我已和班老友表明,尼間野未食過聽落好吸引,試過後包你感到完全失望。無計,只有我試過,佢地唔信,唯有順下佢地意再試。如果話食雞煲也算不錯的味道,也是任你食,隨便食完再食,只不過若果你狂食雞煲就中伏了,因為會食唔落打邊爐的食物。不過,到打邊爐果陣,真係乜都上齊比你,有....表面好睇的肥牛,但熟了肥牛質地不太滑,味道比起街市買幾十蚊一斤相差無幾,有點 "鞋" 囗,失望。豚肉的肉一般般,並無驚喜。同時,待應會上一大份丸比你,可能就係做生意的手段,等你食丸食到飽,再無機會讓你再點其他任食配料,老實講,啲丸真係好結實,但味道放面又係再一次失望。仲有一份雜菜比你,只不過真係你會感到自己到街市買的比佢好。尼間火煱重大係話海鮮🔥煱,但記住! 好多人都以為海鮮係任食! 但原來,每枱一份海鮮是一次性配給的,大概每人有一隻鮑魚,也可能是你比198元食尼個所謂任食火煱最貴的,但尼隻所謂鮑魚真不要期望過高! 還有大蜆,細蜆各一隻,平平無奇! 更失望係送上的一隻蝦,尼隻蝦包你食完下次絕不會返轉頭! 無下次,完全中伏。尼間所謂海鮮火煱,老
尼間所謂海鮮火煱,老實講係任食,但不過講d唔講d,因為海鮮上完就無,佢之前不斷提出雞煲也可令你飽了大半,要再食邊爐也只可說自己肚子是有限公司。
老友食後感: 食完雞煲,上火煱班老友已講,早知相信我轉場。異囗同聲話,啤酒原來要另付款,至於整晚滿足感完全是造夢一場,夢後醒悟!