2017-09-30 2810 瀏覽
食得健康,其實都可以好簡單,不過,呢個時代餐餐出街食飯,當然都會遇到唔少味精,同埋對健康太好嘅嘢食所以,不如食下呢啲健康餐,好味得來,真係健康,完全做到多菜少肉,仲要係冇味精添!餐廳使用網上外賣平台服務送上黎,完整一袋之餘,又保存到食物既熱力!預先同餐廳落單,餐廳就會問好晒客人的資料,包括送餐地址,餐廳就會準時將食物用速遞形式,送到客人手上整整齊齊咁執好晒一袋,轉交俾客人呢碗係另外加$10 既黑松露野菌餐湯雖然要額外加$10嘅佢,好似有少少貴,但係,同樣不含味精添加打工嘅佢,得打開碗湯,已經聞到非常非常濃郁嘅黑松露味!冇加工嘅佢,絕對能夠帶出黑松露,配合野菌嘅嗰種鮮味用佢來做今餐嘅前菜,真係唔錯香煎龍利柳伴鮮龍蝦汁 - $60一打開個飯盒,就已經同平時食既飯盒好唔同,因為第一眼真係最主要眼見既係蔬菜!果然係比較健康的除此之外,食落去味道先精彩,先講飯上面既一眾蔬菜,全部無添加仼何味精,幾有咬口之餘,都好有本身果種菜真正既味道另外,右邊既龍利柳份量比意想的多,有4-5大舊,味道亦同平時食開比較重味精的大大不同,但經煎香,都有種香口既感覺,真係會食到佢既鮮味重點係,食落唔會有種口渴既感覺!

整整齊齊咁執好晒一袋,轉交俾客人

呢碗係另外加$10 既黑松露野菌餐湯
冇加工嘅佢,絕對能夠帶出黑松露,配合野菌嘅嗰種鮮味
用佢來做今餐嘅前菜,真係唔錯

香煎龍利柳伴鮮龍蝦汁 - $60

重點係,食落唔會有種口渴既感覺!唔錯唔錯

芥末籽燒汁牛仔肉 - $60

左邊既飯同蔬菜同上面果個餐一樣,所以主要係右邊既牛仔肉!
牛仔肉同樣唔經添加味精同人造加工既情況下,原來又幾好食喎都!用黎送飯既口感幾好,唔會太un,好易入口
都係果句,因為唔加任何味精同人造加工,所以完全食到佢牛肉嘅鮮味。

另外,唔好聽到有芥末籽就以為佢係辣既,其實個汁係一d都唔辣架!

最後,其實要讚一讚嘅係,餐廳都為每個餐,提供所包含既卡路里數字,甚至乎係蛋,碳,脂的含量指數比客人參考
外賣送餐