2016-12-28
第一次嚟呢間喜鍋食嘢,初頭見到隔離有間酒鍋,心諗點解咁奇怪,以為去錯。原來係兩間唔同嘅鋪頭!講返喜鍋,第一次聽到咩蒸氣石鍋都唔知咩黎,今日嚟食先發現都幾過癮!真係有個好似用藤定唔知竹做嘅野當蓋,笠住個鍋然後蒸野食。今次最主要嚟都係試下D肥牛,同個南非龍蝦仔。南非龍蝦仔係蒸,一開始個經理拎住一盤龍蝦仔過黎,上面放左好多蒜。然後就即場係我哋面前蒸,放入個石鍋,我諗大約過左七、八分鐘左右。然後拎起個蓋,即刻變成好靚紅色、橙色。龍蝦仔熟曬個樣睇落真係唔差,仲有好濃嘅蒜香味。果然食落真係好有蒜味,中意食蒜嘅人一定會好中意啦~而且龍蝦仔個份量都大,都幾多肉食。10分我都俾7分!中間,都有其他野食下,不過最期待都係佢個手切肥牛。經理話每日新鮮即切,保證新鮮。一拎出黎,個樣真係幾靚,好有紋理同色水幾豔。就咁睇都應該唔錯,然後就係火鍋涮一涮,拎上黎食!經濟話唔點豉油都好好食,果然真係幾得!好有牛既甜味,但又唔會話好腥,入口即化真係幾掂!非常好食!雖然量就唔多,但勝在好食~~~唔係出面D牛可以相比!10分俾9分!今次第一次黎食,肥牛真係非常驚喜,超出我所想。唔錯,下次有機會一定返黎食!雖然價錢唔係平,但勝
今次第一次黎食,肥牛真係非常驚喜,超出我所想。唔錯,下次有機會一定返黎食!雖然價錢唔係平,但勝在值呢個價,淨係牛都抵食啦~