2022-04-21 471 瀏覽
之前都有食過呢間台式餐廳,真心覺得唔錯👏🏻心血來潮諗起佢,又想再試下佢地嘅其他野食☺️我地今次叫咗兩個lunch set:🐥原味台式鹵肉飯+秘制手撕雞 ($63)鹵肉味道調得岩岩好,肥瘦適中,送飯一流❤️而手撕雞食落有點太濃味,適合同飯一齊食🍚雞手撕得較大件,份量十足,好有口感😊配菜方面有辣青瓜粒,鹵花生同半隻鹵水蛋,全部都好夠味,成個餐變得更豐富,食得好滋味😋🐷關廟麵清湯底秘汁豬扒 ($58)麵底有得比你揀:關廟麵 / 刀削闊麵 / 台式拉麵,之前試過刀削闊麵覺得較焾身,反而今次我地揀嘅關廟麵意外地好彈牙,比較硬身,食到心心眼😍至於秘汁豬扒都好入味,肉質軟焾,個秘汁係日本照燒汁嘅味道,好惹味😋🧋招牌珍珠奶茶珍珠好Q彈,奶茶味道岩岩好,無特別叫少甜都唔會覺得太甜🤎🧋茉香珍珠奶茶茉香茶味好濃郁,但都無蓋過奶茶嘅香滑,好滿足🧡我地等外賣時見佢地都準備得好快,加上食物同服務都唔錯,下次一定會再黎支持小店🤗

🐥原味台式鹵肉飯+秘制手撕雞 ($63)

原味台式鹵肉飯+秘制手撕雞

🐷關廟麵清湯底秘汁豬扒 ($58)

關廟麵清湯底秘汁豬扒

🧋招牌珍珠奶茶
珍珠好Q彈,奶茶味道岩岩好,無特別叫少甜都唔會覺得太甜🤎

🧋茉香珍珠奶茶
茉香茶味好濃郁,但都無蓋過奶茶嘅香滑,好滿足🧡

招牌珍珠奶茶  &  茉香珍珠奶茶

2022-02-12
10 分鐘 (外賣自取)
原味台式鹵肉飯+秘制手撕雞
關廟麵清湯底秘汁豬扒