2019-04-07
冰浸苦瓜即係生食,當水果食,切薄片,又唔會薄到無𡁻口,味幾甘,所以配蜂蜜食,我個人就鍾意原味食,食得苦瓜唔苦食來做咩, 岩呢個開始炎熱既夏天,消下暑,清下熱蝦苗拌頭水紫菜本身都好like 紫菜既我呢個前菜真係明智選擇,望落細細碟,查實夾極都有,甜甜酸酸,好開胃,再加埋蝦苗,唔會太寡參芭爆蟶肉大蟶子食得多,原來細蟶子咁爽,鮮甜,參芭醬惹味但又唔辣,韮菜好嫩,成件事好開胃蒜蓉蒸蟶子由於8選2有優惠,就叫多個蒜蓉蒸,清啲更容易食出蟶子味道,細蟶子唔會有大蟶子韌既情況,真不錯漁民紫菜燘飯珍珠米粒粒分明,唔油膩,好濃味者可能會覺得淡,所以適合鍾意清清地既人炸番薯🍠餅甜品,食埋真係幾飽,番薯🍠蓉再加左少少奶黃,不過不失離開等人先有留意門口有免費薑茶飲,比等位食客飲,飲左一小杯,如果在冬天會更適🈴️,以養生角度盼就咩季節都岩既😌整體講,呢度係抵食既米芝連餐廳
蝦苗拌頭水紫菜
參芭爆蟶肉
蒜蓉蒸蟶子
漁民紫菜燘飯
炸番薯🍠餅
甜品,食埋真係幾飽,番薯🍠蓉再加左少少奶黃,不過不失
整體講,呢度係抵食既米芝連餐廳