5天前
又俾我係尖沙咀呢度搵到間正野,日本名物-宴!由便宜到貴價嘅嘅日式料理都有啱晒我啲食刺身獸,同朋友放工過黎鬆一鬆生蠔刺身,眼見店員極力推薦之下,先叫咗兩隻日本空運生蠔。大大隻之餘肉質結實爽口,仲幾飽滿。日本蠔嘅味道好鮮甜,所以前菜都鐘意order嚟食白身魚北海道海膽卷,白身魚厚切又新鮮,最正都係海膽,甘甜又滑糯。組合起來都幾有水準,調味剛剛好一咬落去好juicy 好肥美松葉蟹籽牛油果沙律,呢個超有驚喜!好好食!超級滿足啊!松葉蟹籽和牛油果結合都幾甜帶少少酸,同蟹肉牛油果好夾,食落去好開胃口,而且份量都幾多下 !好推薦鍾意食沙律既你沖繩風炸豬肉芋蓉餅,佢哋嘅芋蓉餅真系一口驚艷!太好食啦!!香香糯糯軟軟嘅芋頭加上豬肉香味好濃,外皮油炸過脆脆啲。食咗一口直接又要咗兩個個自己全炫完了尖沙咀近期都開咗唔少餐廳,但呢度一定唔可以錯過,因為日料/刺身/串燒做得好出色,加上價錢以尖沙咀嚟講都親民,放工過嚟食返兩串,加杯啤酒都咪話唔嘆!