今日約朋友係佢公司附近見面,佢揀左呢間寶寶雞煲。我地今次揀左食椰子雞煲呢度可以揀新鮮雞或者冰鮮雞。新鮮雞係一種叫鬍鬚雞嘅走地雞,1斤12兩,放養200天,脂肪少,天然飼料,食落雞味濃郁,皮脆肉爽,估唔到有咁彈牙嘅雞皮。再點左封門柳,位置係牛柳下面,聽老闆講一隻牛先得2條,食落夠晒淋滑,新鮮,重肉味,好出色,新鮮真係唔同啲,味道濃郁,口感一流。西班牙羊肩肉同平時食嘅中國羊肉唔同,厚身啲,帶著羊肉獨特的風味,味道更濃更香!椒鹽九肚魚外酥內嫩,椒鹽又香,脆魚肉鮮甜配上椒鹽的鹹香,份量又多 ,好食唔停口。百花釀鬼馬呢個好好味,口感豐富,貌相吸引,有蟹籽粒係面,仲有墨魚滑同油炸鬼,唔係咁多地方有,推介。新鮮金錢肚同新鮮牛粉腸店主好好人,知道我呢兩款心大心細,兩個人又食唔到咁多,就畀我各一半,粉腸同金錢肚各有不同嘅爽口感 ,金錢肚更加煙韌有咬口,粉腸都好食!日本黑豚肉,唔同嘅豬肉味道,更加香,帶有少少脂肪,食落更香但又唔會膩,好食!
今日約朋友係佢公司附近見面,佢揀左呢間寶寶雞煲

西班牙羊肩肉

百花釀鬼馬