2022-12-06
行去做gym, 經過呢條小街, 有間新開拉麵店, 趁住未有人龍, 即刻衝去試咗先。。。成間舖暫時得一款麵, 貴精不貴多! 醬油蝦湯拉麵 - 超濃蝦湯 唔係龍蝦, 飲落完全無味精, 蝦勁新鮮🦐🦐🦐 一食就知係海蝦, 仲要聽到後面果枱都係咁讚新鮮, 絕對唔係之前果個講嘅雪蝦。。。同老細傾傾下先知, 個湯佢係用殼同肉ban 爛,完全冇加麵粉, 忍唔住飲哂 😋 唔講真係以為自己飲緊龍蝦湯🥣 個名應該叫 "濃蝦湯拉麵" 😝個蝦同雞蛋係我鐘意嘅醬油醃, 隻蛋係溏心蛋嚟㗎 🥚老細仲拎咗secret menu 醃漬海藻, 醬油鮑魚出嚟娛賓, 個鮑魚真係得啱啱好, 大隻又唔韌又夠入味 🤤Btw, 唯一間舖係坐得迫啲, 要坐high chair, 所以同老細多啲交流, 傾傾下發現老細對食材都有份執著同勁有heart, 再望真啲仲幾靚仔㖭 🤭期待老細嘅有新menu 多啲選擇, 但我覺得自己最終都係會叫返濃蝦湯 😊
個蝦同雞蛋係我鐘意嘅醬油醃, 隻蛋係溏心蛋嚟㗎 🥚
醬油蝦湯拉麵
醬油鮑魚