由番茄師兄得深水埗一間舖嘅時候就開始食佢嘅番茄濃湯麵😝 因為以前間中都會買外賣返公司食,好多款餸都食過晒,不過一路都無寫過食評介紹,因為外賣真係比較難影到靚相🤭~ 呢兩年佢哋仲開咗元朗同灣仔分店,每間分店都有幾樣唔同嘅款式,又開展埋外送番茄邊爐,真係要搵機會再試晒佢哋呀💛•🥢 芝SEE菇牛番茄濃湯通粉 $49 (炒滑蛋另加$5)食過咁多款餸,我最鍾意就係「芝SEE菇牛」😍 佢係將芝士、草菇粒同免治牛肉炒埋一齊,份量睇落唔多,單食會比較鹹,但加埋通粉同茄湯食就啱啱好,而且芝士同番茄湯底都好夾㗎~ 番茄湯底嘅酸甜嘅加咗芝SEE菇牛嘅鹹香,令到個湯好濃郁,配埋通粉真係會唔覺唔覺就飲晒啲湯,有啲膩但大滿足!🤤 炒滑蛋都係每次必加,因為真係炒得好滑😋•🥢 帶子牛郎番茄濃湯烏冬 $69(炒滑蛋另加$5 )呢款帶子牛郎就有6片牛舌同埋2粒北海稻刺身級帶子~牛舌都幾厚身,睇落有啲乾同好似無乜味咁,但食落都幾juicy,腍得嚟都保留咗牛舌嘅爽彈口感~ 帶子表面有輕輕煎過,並無煎到全熟,咬開中間仲會見到少少半透明,都幾彈牙,但略嫌表面煎得唔夠香😛 番茄濃湯酸酸甜甜,好濃稠,𢳂起其實仲會見到一絲絲嘅番茄皮或

🥢 芝SEE菇牛番茄濃湯通粉 $49
(炒滑蛋另加$5)

🥢 帶子牛郎番茄濃湯烏冬 $69
(炒滑蛋另加$5 )
呢款帶子牛郎就有6片牛舌同埋2粒北海稻刺身級帶子~牛舌都幾厚身,睇落有啲乾同好似無乜味咁,但食落都幾juicy,腍得嚟都保留咗牛舌嘅爽彈口感~ 帶子表面有輕輕煎過,並無煎到全熟,咬開中間仲會見到少少半透明,都幾彈牙,但略嫌表面煎得唔夠香😛 番茄濃湯酸酸甜甜,好濃稠,𢳂起其實仲會見到一絲絲嘅番茄皮或者蔬菜纖維~ 烏冬質地滑溜,配番茄湯都好夾!

🥢 沙嗲牛栢葉 $32
牛栢葉份量都幾多,煮得啱啱好,口感爽口易咬,而且非常之入味😋 沙嗲醬嘅味有啲似平時食車仔麵嗰種沙嗲味,帶微微辣,好惹味! 如果鍾意食麻辣嘅話,可以試麻香瑞士汁,我啲鍾意食麻辣嘅同事都幾推薦😆
沙嗲牛栢葉

🥢 鮮炸腐皮墨魚蝦條 $18 (2條)
墨魚蝦條係新鮮炸起熱焫焫,腐皮炸到少少脆脆哋,入面除咗有墨魚滑,仲有啲蝦粒,兩樣都好彈牙,再加埋粟米粒,口感幾豐富~ 仲配咗泰式辣醬,酸酸甜甜都幾夾~
鮮炸腐皮墨魚蝦條

💬因為大部分餸都食過,都可以簡單講下,等有選擇困難嘅朋友仔都有得參考下😛
😋滑一滑 - 抵食之選🤓 有炒滑蛋又有騸牯牛,牛肉都幾嫩滑,又有牛味,同茄湯好夾~
😋豚豚圓圓 - 推薦畀食肉獸🍖豬頸肉同腩肉份量都幾多,豬頸肉幾爽口,但有時腩肉會有少少肥
😋 麻香瑞士汁雞中翼 - 瑞士雞翼加咗啲麻香,辣辣地幾惹味,不過每次食個味都有啲唔同🙊
🤨厚切豬扒 - 連骨嘅厚切豬扒食落都幾嚡,不推薦
沙嗲牛栢葉
鮮炸腐皮墨魚蝦條