2014-02-13 999 瀏覽
半山唔太就腳。。平時好少去。。不過今日食pre-Valentine's day dinner。。就即管試下新野。。餐廳細細間。。可能係平日。。冇坐滿。。燈光較暗。。情調都啱傾計談情。。佢地嘅餐前麵包幾重麥味。。入面軟熟。。出面有少少脆。。不錯。。頭盤我地揀左青口。。數量比想像中多。。超過20隻。。不過size細左啲。。啲湯好鮮甜。。如果唔係怕失禮。。差啲想飲埋 主菜我地揀左海鮮扁意粉。。幾足料。。但係味道冇乜驚喜。。似一般西餐廳貨。。另外我地仲叫左個beef tenderloin。。medium。。叫個侍應推介sauce。。佢話紅酒汁。。磨菇汁同truffle jus都幾好。。。我地就揀左少啲見嘅truffle jus。。塊扒邊位有少少燒到乾左。。不過整體都幾juicy同淋。。同好香嘅truffle jus非常夾。。真係好介紹。。而配菜嘅薯仔都幾香滑。。本來我地仲想試下荷蘭式甜品。。不過飽啦。。下次再試 到想埋單果陣。。啲侍應唔見晒人。。唔知係咪因為檯檯都上晒菜呢??搞到要特登行入去叫埋單

本來我地仲想試下荷蘭式甜品。。不過飽啦。。下次再試

題外話/補充資料: 有人話呢度飲水喉水都要比錢。。我地冇求證。。不過都叫左兩杯rose wine。。幾易入口。。啱女仔飲
2014-02-12
  • beef tenderloin with truffle jus