2023-10-28
同朋友嚟咗南豐紗廠做下偽文青,朋友話佢之前食過呢間隱世Cafe,雖然望落去似係淨係賣型格生活用品店,主打休閒家居風,但係其實係有位置俾客人食嘢嘅,而且仲要係pet friendly嘅餐廳!朋友話呢度嘅食物性價比好高,好想今次再去食多一次~明太子軟殼蟹珍珠帶子天使麵💰HK$166炸軟殼蟹嗰層炸粉好薄,食落好香脆,完全冇油膩感,仲有好多粒珍珠帶子,天使麵好幼身,質地偏淋,略嫌明太子忌廉汁偏少!跟餐飲品就加錢簡咗奶蓋青蘋果綠茶,呢個奶蓋係咖啡嘅奶泡,同想像中嘅奶蓋唔一樣!綠茶有淡淡嘅青蘋果香味,成杯野唔甜,飲落幾清新~澳洲穀飼牛肉眼💰HK$168肉眼扒我哋簡咗5分熟,呢個熟度啱啱好,塊扒好容易切開,個肉唔會韌,好juicy!旁邊嘅沙律菜用咗胡麻醬嚟調味,食肉食得太漏嘅時候,食返啲沙律菜即刻清新哂!粗薯條外面炸到脆卜卜,入面啲薯蓉綿密!成碟野無論無主菜定配菜都好好味~
明太子軟殼蟹珍珠帶子天使麵💰HK$166
澳洲穀飼牛肉眼💰HK$168