2017-09-20
身邊好多朋友都食過mini club,聽過好多好評, 今次終於黎左食番次。我地預先訂好座位,剛踏進門口就立刻安排到座位,值得一讚既係店員態度有善。坐低後我地就開始點菜,黎之前已經做定功課,睇定好有咩推介,當然賣相都係選菜主要因素之一啦。哈!哩度既環境燈光較暗,非常適合拎住杯酒同三五好友唱談一番。等左一陣個冷盤海鮮拼盤出黎喇!一上枱不禁驚訝左一下,因為真係好大盤,而且各款海鮮都好大隻。特別一提既係隻蟹,超多蟹膏,岩晒我哩個蟹控。另一驚喜之作係哩度既生蠔,基本上個個黎到都係食生蠔,一試之下質素的確好,新鮮之餘又大隻,連埋海水一齊食先係重點。食完冷盤就黎食番熱野啦。哩個pizza 用左薄餅底完全岩我口味,一拉開芝士隨之拉絲,好好味呀!面頭既大蝦爽口,哩度既熱食都好出色。朋友就發板左一碟意大利雲吞,平時都少食到,一咬開發現內有黑松露既香味,配埋甜椒汁食好夾呀,唔錯!朋友唔飲酒精飲品既關係就叫左杯fruit prunch ,漸層既顏色好靚呀。我叫點左杯玩味滿分又可以相機先食既cocktail,名叫「what the duck 」。黃鴨子好可愛,哩杯飲品就好似泡泡浴咁,加埋爆炸糖落去飲超特別呀,哩
哩度既環境燈光較暗,非常適合拎住杯酒同三五好友唱談一番。 等左一陣個冷盤海鮮拼盤出黎喇!一上枱不禁驚訝左一下,因為真係好大盤,而且各款海鮮都好大隻。特別一提既係隻蟹,超多蟹膏,岩晒我哩個蟹控。
整個晚餐都食得開心,感覺到店員都好親切,會再黎食呀!