Sky726

2021-03-05 303 瀏覽
Bookmark左呢間餐廳好耐, 今晚終於得閒有機會試旺角站一出好近, 係商業大廈25樓高 入面環境好好, 雖然餐廳唔算大, 但d位都夠闊坐得幾舒服, 仲播放住七八十年代既英文歌(但唔太大聲)..好岩傾計, 另外我地安排左坐窗邊, 可以俯視成個MK夜景, 中間仲有個bar枱, 加上燈光好有情調, 又有燭光, 環境真係唔錯 Menu由前菜到甜品都有好多選擇, 特別留意到有for素食既主菜, 唔食肉既人黎到都唔會冇選擇 意式蕃茄水牛芝士沙津 比想像中大碟, 擺得好整齊,蕃茄同水牛芝士一片片夾住放, 仲有d葉仔裝飾, 視覺上顏色好和諧蕃茄好新鮮, 有少少咸咸地, 水牛芝士咸咸香香, 夾埋碟邊d黑醋一齊食酸酸甜甜好開胃 (一開始以為純粹係畫碟d花紋, 原來係沙津醋), 蕃茄同水牛芝士大大塊又有厚度食到好似鋸扒咁都咪話唔開心 虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁 虎蝦好大隻, 熟度剛好, 爽口彈牙, 都幾鮮甜, 而且仲去埋蝦腸意大利飯好creamy, 好香龍蝦汁味, 超濃郁味道好突出,食落好鮮味, 飯好有咬口 火焰朱古力球 成晚重點, 高度推介, 打卡一流 本身諗住食個甜品, 見個名咁得意咪叫, 點餐時店員
Bookmark左呢間餐廳好耐, 今晚終於得閒有機會試
旺角站一出好近, 係商業大廈25樓高
意式番茄水牛芝士沙律
意式蕃茄水牛芝士沙津
虎蝦意大利飯拌龍蝦牛油汁
虎蝦意大利飯伴龍蝦牛油汁
火焰朱古力球
成晚重點, 高度推介, 打卡一流
本身諗住食個甜品, 見個名咁得意咪叫, 點餐時店員都特別提醒呢款有酒精
食晒主食之後, 店員就上甜品, 放低之後佢有細心解釋同提我地個火唔好燒咁耐around 10秒之後就吹熄, 唔係好易燶
我地明白之後店員就點著d酒, 然後(火酒?!) 就淋落朱古力球度
燒燒燒睇住個波溶見到入面.. 睇到到好開心…差d唔記得要吹熄d火
好重酒味, 裡面係雪糕球, 下面係Brownie (好燶朱古力味), 番有d士多啤梨&藍莓, 成個食落唔會好甜, 燒溶左既朱古力都好正, 好滑好好味
有得玩有得食又好味..好鐘意呢個甜品呀.. 鐘意朱古力同會飲酒既人都一定好鐘意!
埋單444😂

呢間環境超好, 食物又高質, 一定會再encore
不過平日都咁多人, 下次如果節日可能要book左枱先
意式番茄水牛芝士沙律
虎蝦意大利飯拌龍蝦牛油汁