2023-10-02
佐敦呢幾條街coffee shop 林立,呢間真pet friendly 得黎坐得舒服,食物同咖啡都好高質,絕對唔係齋食環境嘅cafe~ 杯Dirty 啡味濃好nutty,個全素all day超有驚喜同抵食,加$20仲可以轉牛角包窩夫,充滿牛油香同口感脆得黎有牛角包嘅層次,食物份量仲要係比一般打卡cafe大好多,個豬肉腸蕃茄意粉做到真正al dente再加上新鮮車厘茄做個汁好好味,我最怕食d假蕃茄醬意粉,呢個啱哂口味!小食叫咗薯條,好香口但偏硬未必個個鍾意,個松露蛋黃醬味道合格有餘但相對無太大驚喜,屬於口痕吹水可以一食系列。呢度仲有cocktail叫,不過今次無試,下次可以黎試吓,以cocktail 嚟講價錢算平。始終位置所限同埋夜晚cafe真係少啲人幫襯,公眾假期dinner time都只係得一枱客,好可惜,希望好餐廳真係有多啲人會賞識,唔想成日見住啲好餐廳因為位置差唔特別打咭就默默結業,之後會多啲支持。