我希望呢篇野老闆們睇到,令你哋之後有改善其實野食唔差,但我覺得我永遠都唔會再嚟其實你哋個廚房係極級應聲,回音勁大你哋嘅所有對話或煮食聲音,係會係成間餐廳共鳴係哄鳴今次早餐叫咗個手撕豬croffle, 牛油果大蝦sour dough, 72% mocha Total張單27x嗰手撕豬croffle 同大蝦sour dough其實算唔差,調味都幾岀色,如果喺油尖旺區Cafe食嘅croffle同sour dough 都算係中上質素選擇但mocha 就都好一般,首先第一口入去啲奶係凍嘅,然後Mocha朱古力粉完全唔融(唔知係咪故意), 但入口個口感好差朱古力味極之濃郁,但完全冇咖啡口感另外星期六朝早,想係間cafe輕鬆安靜地食個早餐特別係喺價格大約係150per head 嘅cafe 大家係希望食物及環境都舒服嘅地方用餐當日,餐廳得4,5個客廚房有6個staff ( 包括老闆 ) 不斷大聲及興奮地講野唔知係咪餐廳新開,大家好興奮可以一齊做嘢但你哋嘅高談闊論係嚴重影響客人嘅用餐感受,真係食物質素幾好都冇用當日上致你哋喺花墟買聖誕花幾多錢,你哋沖咖啡用咩奶, 甚至你哋着鞋唔着襪,好不幸地,我全部聽
我希望呢篇野老闆們睇到,令你哋之後有改善
其實野食唔差,但我覺得我永遠都唔會再嚟
其實你哋個廚房係極級應聲,回音勁大
你哋嘅所有對話或煮食聲音,係會係成間餐廳共鳴係哄鳴

Total張單27x

朱古力味極之濃郁,但完全冇咖啡口感

另外星期六朝早,想係間cafe輕鬆安靜地食個早餐
特別係喺價格大約係150per head 嘅cafe
大家係希望食物及環境都舒服嘅地方用餐

當日,餐廳得4,5個客
廚房有6個staff ( 包括老闆 )
不斷大聲及興奮地講野
唔知係咪餐廳新開,大家好興奮可以一齊做嘢

當日上致你哋喺花墟買聖誕花幾多錢,
你哋沖咖啡用咩奶,
甚至你哋着鞋唔着襪,
好不幸地,我全部聽晒入腦,
仲要餐廳無啦啦喺度洗地

我唔知我究竟入咗一間餐廳食嘢定係入咗你哋嘅廚房後欄食嘢
我感覺我用咗$300去買咗我一個鐘頭好難受
呢個唔係我對一間餐廳用餐嘅期望

希望你哋改善啦,因為我覺得你哋食物差,但係我真係唔會再嚟
手撕豬croffle
Sour  dough
Mocha
餐廳環境嘈
2024-12-08
$150 (早餐)
手撕豬croffle
Sour  dough
  • 經營餐廳的興奮
2024-09-22 679 瀏覽
松子仁白菇菠菜汁長通粉($98)Okok見佢份量都算ok☺️加松子仁都唔錯呀,同老人家嚟食西餐,啱啱可以了畀佢食細細粒細細粒😁💙手撕豬溫泉蛋牛角包窩夫($100)非常麻麻,中下品,仲要呢個價錢🥲。。Lolll,絕對不推薦的有啲女仔影緊相打卡,雖然我唔識呢個角色立牌係邊個抹茶latte小冰($50)Ok嘅✓原味巴斯克蛋糕($58)麻麻,而且價錢也Emm
松子仁白菇菠菜汁長通粉($98)
Okok
見佢份量都算ok☺️
加松子仁都唔錯呀,同老人家嚟食西餐,啱啱可以了畀佢食
細細粒細細粒😁💙

手撕豬溫泉蛋牛角包窩夫($100)

有啲女仔影緊相打卡,雖然我唔識呢個角色立牌係邊個

抹茶latte小冰($50)
Ok嘅✓
原味巴斯克蛋糕($58)
麻麻,而且價錢也Emm
2024-08-18
  • Matcha latte
2024-08-04 1241 瀏覽
今日黎到廟街見到呢間Cafe環境好舒服,於是就入去試試。入到去,座位都算闊落,環境的確好岩想清靜下坐下既人。我地點左All day 🍽+ 牛油果手撕豬Pizza🍕, 2杯Flat white☕️, 先講All day , 我地加$20轉左酸種牛角包🥐,$188, 但黎到個賣相就有啲失望,呢個價錢應該可以做得更好。到Pizza, 好味,但唯一想佢改善係切pizza時,唔好切到其中一塊係咩材料都冇😅。到咖啡☕️,一般,咖啡唔夠濃。

2024-08-03
  • 牛油果手撕豬Pizza
2024-06-12 1564 瀏覽
早上十一點幾路過,望入去見餐廳環境舒適,就入去試試。裡面環境濶落,首先吸睛嘅係牆上大相,好吸引,即刻要order expresso orange tonic, 夏天來一杯冰凍expresso加上tonic微氣泡嘅gur,再加橙汁嘅清香微甜,一啖又一啖好舒服呀!另外配埋午市套餐,明太子意粉及莎樂美腸&火箭菜pizza, 兩款都飽肚美味,可以慢慢食又唔迫又無人趕,與友仲可以閒聊一番,身心都滿足哂。走時更發現此店pet friendly, 可以帶寵物入去,下次要帶埋家中小可愛去
2024-06-12
  • 明太子帶子意粉
  • Expresso  orange  tonic
2024-06-01 1343 瀏覽
好地方,可以一班人又得,兩口子又得,今次大人,小朋友,仲有加Baby真係咁人都啱。開心任選咸甜小食,正餐,甜品。一班人,當然要選一嗰併盤,就咩都有。炸薯條,雞軟骨,魷魚圈。超熱氣但勁開心,可以齊齊分享。然後就明太子帶子意粉,真心帶子大大件,意粉好creamy ,真係凈意粉都可以食到一大碟。仲有食得飽早晨全餐,有腸仔大啡菇,巴拿馬火腿,炒蛋,牛油果,茄汁豆,酸種麵包(麵包控必選),勁抵食。仲有青檸多多,玫瑰花龍眼茶,鮮奶咖啡。加埋芝士蛋糕作結,好。

開心任選咸甜小食,正餐,甜品

2024-01-04 1675 瀏覽
PASTA-多數都好好食可以放心試。明太子帶子意粉 ($118)係我最中意既意粉。有明太子、帶子、蘑菇同快熟義大利粉。帶子輕輕煎過,冇OVERCOOKED,而醬就具有明太子既鹹香和奶油口感,好中意咁BALANCE的感覺。豬肉腸番茄義粉 ($188)有豬肉腸、義大利番茄汁、車厘茄同快熟義大利粉。番茄醬醬汁濃郁入味,都唔錯。辣小茴香白酒虎蝦意粉($148)所有ITEM中最辣個碟,有虎蝦、小茴香、白酒、紅辣椒同快熟義大利粉。味道是一種獨特而多層次的組合。都幾辣的辣椒、同芳香的小茴香、清爽的白酒和鮮美的虎蝦,形成一道唔錯既主食。椰菜花飯椰菜花飯既口味都唔錯,有大啡菇、白菇。松子仁白菇菠菜汁長通粉 ($98)白蘑菇好香,而且菠菜做汁有豐富的蔬菜營養和松子仁的健康脂肪,望落好健康。唔錯。黑松露忌廉雞腿肉長通粉 ($138)黑松露唔係好出,但具有濃郁的忌廉香氣。還好-薄餅-唔建議唔建議係SLOW WALKER食薄餅,真係薄過餅乾。巴拿馬火腿配火箭菜薄餅($128)巴拿馬火腿片數唔多而且餅底太薄,會令到火腿片味好出好咸。火箭菜都中和唔到個味道。芒果蟹肉牛油果薄餅($148)有芒果、蟹肉、蟹籽、酪梨同黑
PASTA-多數都好好食可以放心試。

明太子帶子意粉 ($118)

豬肉腸番茄義粉 ($188)

辣小茴香白酒虎蝦意粉($148)

椰菜花飯
椰菜花飯既口味都唔錯,有大啡菇、白菇。

松子仁白菇菠菜汁長通粉 ($98)

黑松露忌廉雞腿肉長通粉 ($138)
黑松露唔係好出,但具有濃郁的忌廉香氣。還好

薄餅-唔建議
唔建議係SLOW WALKER食薄餅,真係薄過餅乾。
巴拿馬火腿配火箭菜薄餅($128)

芒果蟹肉牛油果薄餅($148)
有芒果、蟹肉、蟹籽、酪梨同黑椒蛋黃醬。食落有少少似牧羊少年個PIZZA,都幾日式。但餅底太薄係一個BUG位。
  • 明太子帶子意粉
2023-11-02 1175 瀏覽
有狗狗fd子生日,包左場開生日party🎉店員都好中意狗狗,好友善☺️因為係包場,一早已經揀好晒野食.✨香煎帶子魷魚圈配薑黃✨好少見cafe有幾款椰菜花飯揀😍呢個薑黃味椰菜花飯比想像中清淡,主要都係椰菜花同紅椒既甜味,再配搭埋薑黃微微既辛口感覺🥬帶子同魷魚如果可以大粒d就正😛✨食得飽全日早餐✨材料好豐富😍最中意就係芝士大啡菇🍄雞蛋都炒到好滑😋好滿足~~✨Expresso Orange Tonic, 柚子海鹽多多✨加左橙汁既Expresso Tonic會偏酸dd, 但幾得意😁而柚子多多有香甜既柚子同益力多味,係好適合夏天既飲品✨另外仲食左無影到相既心太軟配雪糕🍰🍦好好食!😝唔會好甜又好濃郁既朱古力味,流心既內餡加埋雲呢拿雪糕就係perfect match!🙌🏻🙌🏻
✨香煎帶子魷魚圈配薑黃

✨食得飽全日早餐

佐敦呢幾條街coffee shop 林立,呢間真pet friendly 得黎坐得舒服,食物同咖啡都好高質,絕對唔係齋食環境嘅cafe~ 杯Dirty 啡味濃好nutty,個全素all day超有驚喜同抵食,加$20仲可以轉牛角包窩夫,充滿牛油香同口感脆得黎有牛角包嘅層次,食物份量仲要係比一般打卡cafe大好多,個豬肉腸蕃茄意粉做到真正al dente再加上新鮮車厘茄做個汁好好味,我最怕食d假蕃茄醬意粉,呢個啱哂口味!小食叫咗薯條,好香口但偏硬未必個個鍾意,個松露蛋黃醬味道合格有餘但相對無太大驚喜,屬於口痕吹水可以一食系列。呢度仲有cocktail叫,不過今次無試,下次可以黎試吓,以cocktail 嚟講價錢算平。始終位置所限同埋夜晚cafe真係少啲人幫襯,公眾假期dinner time都只係得一枱客,好可惜,希望好餐廳真係有多啲人會賞識,唔想成日見住啲好餐廳因為位置差唔特別打咭就默默結業,之後會多啲支持。

2023-08-26 870 瀏覽
係廟街附近搵地方食lunch,突然勁想食all day breakfast,咁見到呢間cafe menu都ok,就試一試。食得飽全日早餐 $128(兵加豬肉腸、巴拿馬火腿、芝士炒蛋、牛油果、酸種麵包多士、芝士大啡菇、沙律菜、茄汁豆)份量都算豐富,都算大份,起碼食材堆得好滿。兵加豬肉腸食到甜甜地的蜜糖味,一開始仲以為係蜜糖腸,結果係另一種唔認識的腸腸🤣巴拿馬火腿口感柔軟,鹹香味好惹味。芝士炒蛋食落鬆軟,食到好濃厚的牛奶味。芝士大啡菇非常juicy,切開個下都有汁流出,配埋芝士味道香濃有層次。牛油果加左七味粉,食落少少辣,味道好過癮。沙律菜非常新鮮,加左少少黑醋,食落好fresh,茄汁豆正常發揮。酸種多士裡面有果乾同果仁,口感比較硬,食落唔太酸,反而因為果乾而帶點甜味,無論係就咁食或者配火腿都好好食🤤Slow Walker (佐敦)佐敦廟街286-298號華志大廈地下F2號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

食得飽全日早餐 $128
份量都算豐富,都算大份,起碼食材堆得好滿。

Slow Walker (佐敦)
佐敦廟街286-298號華志大廈地下F2號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-06-26 760 瀏覽
今日約咗朋友去佐敦,行咗一轉。因為實在太大雨 ,所以我走咗去呢間slow Waller 避一避雨。 有去開佐敦嘅朋友都知道佐敦尾街不嬲有好多cafe。呢間Cafe最吸引我嘅地方係一望落去有勁大個植物area,向來熱愛植物既我就當然毫不猶豫咁行咗入去呢間Cafe度啦🤣🤣肥見朋友未到,我就叫咗個手工芒果蛋糕同一杯抹茶latte 一路嘆一路等朋友。個手工芒果蛋糕,甜道適中,芒果味濃,唯一可以改進嘅喺個蛋糕嘅硬度😌可以再soft d 就perfect 啦😎😎而個搽茶latte都口感濃郁,推薦大家黎呢度chill 一chill
又要去睇牙醫調節牙箍,當然要先食個夠飽嘅brunch滿足自己!All day breakfast I’m coming!同一條街有兩間Café相連,見呢間咁啱有梳化位會坐得舒服啲,就揀左佢。入到去會喺Cashier落單+俾錢先,今次我哋試晒2款All day breakfast:1️⃣食得飽全日早餐 + 三文魚$128 + $30芝士焗大啡茄都好好味😋!大啡菇非常juicy,加上芝士嘅咸味,終於可以理解點解會將大啡菇代替肉放入漢堡包!Juicy嘅大啡菇就好似有肉汁嘅漢堡肉,同芝士好夾!2️⃣健康素食全日早餐(V)$128+$20轉牛角包窩夫本來牛角包窩夫無晒貨,已經打定輸數…好彩咁啱呢個時候送貨哥哥送嚟,店員好好咁問返我哋要唔要試,所以先食到!牛角包窩夫勁有驚喜!係第一次試呢樣食物,面上淋左啲蜜糖,咬落去甜甜哋而且外脆內軟,事後諗返起都口水直流🤤!

1️⃣食得飽全日早餐 + 三文魚
$128 + $30

2️⃣健康素食全日早餐(V)
$128+$20轉牛角包窩夫

食得飽全日早餐 + 三文魚
健康素食全日早餐,+$轉牛角包窩夫
牛角包窩夫
2023-06-24
$170 (早餐)
健康素食全日早餐,+$轉牛角包窩夫
牛角包窩夫
  • 食得飽全日早餐 + 三文魚
2023-06-11 366 瀏覽
餐廳入邊豬肉腸意粉,做得好有誠意,賣相好靚,而且味道非常好,香草同蕃茄味夾得啱啱好,豬肉腸唔知以為似蝦仁Iced mocha,入邊真係有朱古力㗎,但係味道又唔係10分甜,每一樣嘢都好match個巴克斯芝士蛋糕直程一試難忘,外脆內軟,第一次食到咁好食嘅cheese cake,唔係怕肥,真係好想成個買返去啲員工個個都好Nice,舖頭裝修好有格調,仲有植物啊,狗零食,各樣都配合得好好

豬肉腸意粉
2023-06-11
下午茶
豬肉腸意粉
  • 巴克斯蛋糕
  • Iced mocha
2023-06-02 352 瀏覽
完全解決到我琴日悶悶不樂嘅心情🥺💛琴日做嘢之前有一個鐘所以就睇吓佐敦有咩Cafe 隨意入咗呢一間 Slow Walker我通常揀餐廳嘅原則就係未試過😂😂我就會想試吓除非好好食好好食我先會返兜琴日入到去淨係想食少少甜野見到有巴斯克蛋糕又覺得好耐冇食所以就試吓啦💛佢望落唔算係好靚嗰款但係我竟然食落去有啲驚喜佢唔屬於流心嗰一款但係佢有種半熟芝士蛋糕嘅感覺蛋糕好濕潤好香濃嘅芝士味🙌🏻🙌🏻🙌🏻呢個係真係估佢唔到佢擺盆亦都有啲心機放咗糖霜同朱古力醬💚💚甜品+Black Coffee💯同埋見到隔籬枱大部份嘅人都係食lunch set個樣好吸引同埋好香😂😂希望下次有機會試吓👏🏻
完全解決到我琴日悶悶不樂嘅心情🥺💛
同埋見到隔籬枱大部份嘅人都係食lunch set
個樣好吸引同埋好香😂😂
希望下次有機會試吓👏🏻
2023-05-15 522 瀏覽
經過見到依間cafe被佢裝修吸引入去非常悠閑嘅感覺就如餐廳名Slow Walker 一樣主打慢活我揀咗門位位置望住人來人住的街度享受我的午餐時段呢間餐廳環境坐得好舒服空間感十足🍝Mentaiko Scallop Spaghetti $128帶子爽口擺盆好靚⋯明太子配埋鯉魚碎麵條有咬口⋯醬汁唔太咸唔錯👍🏻Lunch Set +$20 配飲品☕️前菜送上沙律🥗菜和南瓜🎃湯📍廟街286-298🔛Slow Walker#hkfoodie#hkig#hkfoodie#hkeat#hkfood#igfood#hkrestaurant#eating#hkfoodblog #香港美食#佐敦美食#植物主題#甜品#咖啡店 #慢活風格#文情cafe
經過見到依間cafe

和南瓜🎃湯

📍廟街286-298
🔛Slow Walker

2023-05-03 422 瀏覽
♨️Slow walker佐敦廟街286號華志大廈地下2號舖@slowwalkerjd ♥️佐敦慢活小清新cafe, 食物同飲品都幾好,呢條街都算多Cafe但呢間都唔算冇人,應該都有一班捧場客🔷Flat white🔷Latte咖啡味醇厚,我喜愛的味道🔷Simba waffle 細細分嘅窩夫入口香脆🔷櫻花蝦炒蛋牛油果關酸種多士勁香櫻花蝦味,食品種類都幾健康🔷明太子帶子意粉帶子鮮味明太子醬好出色食物:8/10抵食:8/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #coffeeholic #coffeelover #食在佐敦 #佐敦美食 #waffles #pasta #酸種麵
♨️Slow walker
佐敦廟街286號華志大廈地下2號舖
@slowwalkerjd

🔷Flat white
🔷Latte
咖啡味醇厚,我喜愛的味道
🔷Simba waffle
細細分嘅窩夫入口香脆
🔷櫻花蝦炒蛋牛油果關酸種多士
勁香櫻花蝦味,食品種類都幾健康
🔷明太子帶子意粉
帶子鮮味明太子醬好出色

食物:8/10
抵食:8/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodstagram #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #coffeeholic #coffeelover #食在佐敦 #佐敦美食 #waffles #pasta #酸種麵包 #coffeetime