2022-02-02 671 瀏覽
去九龍灣德福廣場shopping買野,順便食個下午茶擋晚餐,由德福二期行到一期,間間餐廳都好多人要排隊,最後選擇左去呢間,俾佢個餐牌「火車頭」吸引了,就入去坐低。我坐一張細檯要搭檯。都冇所謂,我叫左個「火車頭」餐,小食選蔗蝦。飲薑汁薏米水。 首先,服務員拎左碗火車頭俾我,正常應該拎出來個刻係熱辣辣才對。點知拎出來摸個碗係微溫,裡面湯及丸都好似放左好耐攤凍左咁。 但都仲接受到,之後服務員拎蔗蝦俾我,咬一口就即刻吐返出來,點解味道酸酸叔叔?今次真係要搵服務員,同服務員講,佢都仲係咁同我解釋佢地D食物冇問題,仲要指住我前面個兩位母子食客,話:「佢地都有叫佢地都冇問題」。個兩母子忍唔住同服務員講:「我地d蔗蝦冇問題唔等於第二位d蔗蝦冇問題,有機會你地儲個陣試出現問題…」最後服務員轉了春卷俾我。春卷拎出來全部油。我都唔敢食,都唔想再浪費時間再向服務員反映,再反映都冇意思,埋單走人
火車頭