2023-03-16 479 瀏覽
今日兩人去屯門Beans 食午餐,之前食過幾好食唔錯,咪再嚟幫襯。不過,經過今次,以後無下次,見字自己小心。話說坐底之後,已經覺得對正風口好凍。用手提scan 枱面張 QR code, 幾次都唔得,就叫白衫男職員幫手落單。順便同白衫職員講,可唔可以較細少少冷氣。佢話係商場冷氣無得較。咁無la。坐多陣,真係吹得太離譜,咪再問另一位白衫男職員講,回覆都係商場冷氣無得較。………………好la。見到對面有食客剛好起身走人,同時飲品嚟到,我咪同再另一白衫女職員講要調枱去前面未執枱個張。依位女職黑口黑面就講 “坐定咗係無得調枱呀”. 嘩………依間咩餐廳呀?? 完全唔理食客講嘅野!!凍就繼續凍,坐定吹都頭暈都繼續坐!! 好la,終於有一位黑衫行過嚟表示,已經把冷氣關咗。而且都有安慰下。Good,終於有個正常嘅職員嚟有少少service。食物正常,都唔錯。最後以為係啲part-time 嘅個别問題。到比錢先知,正常嘅職員,正常嘅service 係依間Beans 係得一個。 比錢簽卡後,發現最初個白衫職員落錯單,用正價價錢賣午市set lunch。嘩!依到咩地方???好彩我心算下個總數,唔係比錢走咗la。

食物正常,都唔錯。

嘩!依到咩地方???好彩我心算下個總數,唔係比錢走咗la。好la,即刻去找另一位男黑衫助理經理講張單有問題,依位男助理經理真係令我大開眼界,知道咩叫 No service! 完全無唔好意思,只係講退番現金比我lo。除咗環境好啲,service 真係衰過茶記。同依位男助理經理講啲白衫無幫手冷氣,佢仲要死拗係商場冷氣………佢哋Beans真係好叻!!

我最後只回應

係咁,無下次la

各位見字,受得氣先好去排長龍,入去比多 10%service 食lo。
2023-03-13