2019-08-26 121 瀏覽
放左工同同事黎到佢屋企附近的一間新開食店試試,地方超大,枱與枱間好濶落,加上冷氣足夠,感覺不錯啊!先開壺普洱茶,仲有花生小食,茶幾香,最緊要夠滾。秘制少林骨煲唔知食咩好,店員推介左呢樣,聽個名真係唔係好知係咩黎,上到枱時好香啊,即刻食俗大增。有啲似香蒜蜜糖金沙骨,但仲多左黑椒味,甜甜蜜蜜加上黑椒香,香口惹味,啖啖肉好好味。黃金茄子涼瓜呢味不得了,如果你係鹹蛋黃控必定要點!!超勁的鹹蛋黃啊,入口回味無窮~每一件都係滿滿的鹹蛋黃,涼瓜爽脆不苦澀,茄子軟腍多汁,兩樣不同蔬菜各有特色,但兩樣都超好味,食不停口。生煎蓮藕餅仲點左蓮藕餅,煎得金黃色相當吸引。鹹香的豬肉餅內有脆口的蓮藕粒,簡簡單單又幾好味,附上喼汁點,但個人覺得有沙律醬會更棒,哈哈。白飯都好大碗,熱辣辣的。有糖水送,可選紅豆沙或綠豆沙,兩樣都不太甜,適合現代人口味呢。餐牌,價錢大眾化,抵食!餸菜大大碟,兩個人點三樣有點太多了,超級飽啊,哈哈,好滿足。
先開壺普洱茶,仲有花生小食,茶幾香,最緊要夠滾。
秘制少林骨煲
黃金茄子涼瓜
生煎蓮藕餅
仲點左蓮藕餅,煎得金黃色相當吸引。
白飯都好大碗,熱辣辣的。
餐牌,價錢大眾化,抵食!

2019-08-17