2010-07-28
要不是在網站團購時俾曬錢,光是訂位已讓我放棄黎呢間餐廳,早一星期打去都話預約滿曬,問職員可否留電話落waiting list,佢又唔多理我。好嘞!終於早十日前打去預約,話當日有位,職員問我幾點?我話七點,佢又話七點唔得,可唔可以六點?我話六點食晚飯太早,佢就話要夜啲,咁我話七點半,佢都話唔得,咁我唯有問佢究竟幾點得,最終約左8點半。直到當日都無人打黎confirm過booking,我打去問,職員答有替我預約,但唔會有人confirm booking,怪不得咁難book啦!準時8點半去到,職員叫我坐低,但檯面仲有上手客人食淨的食物,檯面又污糟,我唔想坐,最後職員再叫我先坐低,見佢執緊檯面的野,唯有坐啦!點知佢未清理好就已經在忙別的事。我對住檯面的野有點難受。到點菜環節,職員一輪咀講團購餐和餐牌上有乜分別,何不直接在餐牌上五選二的其中一道菜上更改呢?飲品亦然,一輪咀講可以點乜,同埋邊幾款系列係無的,跟本消化唔到佢講乜。說回食物:龍蝦湯 味道特別,不過並未每個人都受得了芥辣味田螺 薯蓉幼滑但和田螺一樣是無味道的生蠔 香濃芝士味,味道不錯黑松露帶子意粉 意粉好味,帶子味道平平肉眼扒配薯角 肉眼
說回食物:
龍蝦湯 味道特別,不過並未每個人都受得了芥辣味
田螺 薯蓉幼滑但和田螺一樣是無味道的
生蠔 香濃芝士味,味道不錯
黑松露帶子意粉 意粉好味,帶子味道平平
肉眼扒配薯角 肉眼本身味道不錯,可惜overcook,醬汁咸左少少,薯角炸得香脆
心太軟 其中一個上檯時已經爆開左,賣相不佳但香濃好味
飲品 沒有期望,亦沒有失望
呢一餐單說食物,團購餐$298還可以,高於這個價錢則不太值,至於管理及服務方面,真的有待改進~~