2022-02-23 212 瀏覽
疫情影響食肆生意 有機會買外賣我都會揀啲非集團式既餐廳試 今日突然好想食魚香茄子炆米 就試附近呢間祥勝茄子同米粉有買開餸既都知成本幾多 明白有其他成本開支 賣$68(外賣9折$62+$2)我果下唔知外賣要加$2 問左句係咪外賣9折 果位戴耳環短髮中年既男性員工態度好差咁話:折左啦 無解釋都算 當時落緊雨 有個客人黎拎外賣 開住把遮唔想入鋪 但個外賣放左係鋪入面多枱 佢伸手示意想個員工拎比佢 咁耳環男好唔情願地拎比佢之後 佢擰面講咗句:殘廢! 雖然唔係話緊我或者對住我講 但我覺得好難聽 依家社會氣氛已經夠差 但當人與人互動時都係咁 真係好sad 呢類型既員工唔會幫餐廳留住客人之餘亦都唔會促進到社會氣氛 有得再揀我唔會再幫襯P.S. 香茄子炆米味道偏咸 但無咸魚既咸香

P.S. 香茄子炆米味道偏咸 但無咸魚既咸香
魚香茄子炆米