2021-02-28
由Green Common一開就入會,睇住佢一間一間分店開,到一間一間餐廳開,好喜歡佢地既理念同揀選既產品。直至轉咗喺中環返工,知道公司附近有分店,除咗會成日去買嘢同閒逛外,久唔久lunch都會食下Kind Kitchen,除咗Lunch試過2次堂食,平日午市比較多人所以會買外賣,但無論堂食同外賣(未來漢堡系列),水準都keep得唔錯,尤其薯條,做到夠酥脆,沙律菜亦夠新鮮,份量又足,單點$88以食同樣份量既美式漢堡餐計,除咗包睇落細咗啲外,食埋其他配菜,其實都夠飽。最近第一次嘗試放工後堂食晚餐,新鮮整好更加好食。因為今次未來漢堡係用買一送一coupon嗌,所以飲品雖然比較貴(平均$40以上/偏細杯),都叫咗兩杯飲品開心下。結果所有嘢我地都食得津津有味,非常滿足!可惜,已經不止一次留意到,餐廳只有一個男侍應係抱住該有既良好態度招呼客人,入面其他所有女待應/女經理(定主任),態度同語氣都幾差。由帶位開始,已有種態度俾擺出嚟係好似 “唔想招呼你(但焗住做)、睇你唔起(對外國人好少少)、覺得你好麻煩(尤其落單同問嘢嗰陣)……”而且唔係一個,而係全部女餐廳職員既對全部嚟既客都係咁。幸好當晚係由一
可惜,已經不止一次留意到,餐廳只有一個男侍應係抱住該有既良好態度招呼客人,入面其他所有女待應/女經理(定主任),態度同語氣都幾差。由帶位開始,已有種態度俾擺出嚟係好似 “唔想招呼你(但焗住做)、睇你唔起(對外國人好少少)、覺得你好麻煩(尤其落單同問嘢嗰陣)……”而且唔係一個,而係全部女餐廳職員既對全部嚟既客都係咁。幸好當晚係由一個好好禮貌男待應招呼我枱,得以無影響我當晚愉快既心情。😊
希望有緣睇到呢篇食評既你,有定心理同EQ準備,嘢可以去食,服務就當去澳牛算🙃由2018年已有人寫佢地服務差,就知唔係無中生有。