2023-02-27
之前見到佢有個芝士輪意粉,已經book mark左好耐,啱啱去完意大利,好快又懷念意大利嘅嘢食,所以就揀咗呢間慶祝生日。一行5人唔係嗌左好多野食,一個頭盤,兩個意粉,一個main,一個甜品。咁岩我地都細食,所以都岩岩好。意大利餐廳多數都會上面包做餐前小食,有幾款面包,有一種就比較硬同乾,同係意大利食嘅一樣😂頭盤牛肉見好多好評所以叫左,的確係幾好食,一定要點醬食!意粉一定要嗌芝士輪黑松露意粉,不過不失,我自己覺得黑松露唔夠香濃。另一個係staff介紹,蕃茄肉醬意大利粉,balance番芝士嘅膩。主菜叫左豬腩肉,佢私下幫我配左薯仔,所以最後埋單無收side dish錢,個薯仔係好食,脆脆地,好在加左唔係會唔夠飽😂甜品一定係tiramisu! 生日會寫字再加意大利文生日歌,仲會送張卡有張即影即有。
頭盤牛肉見好多好評所以叫左,的確係幾好食,一定要點醬食!